Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos , még csak kúszik....

8 hónapos , még csak kúszik. Gond ?

Figyelt kérdés
Kosfiam 8 hónapos múlt ( koraszülött, 8 hónapra született ) . Forgolódik és kb 3 hete kúszik, nem mászik, nem ül egyedül, felállással sem próbálkozik. Le van maradva ? El kellene vinni valahova ?

2023. jan. 7. 13:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%
Magadat , a konyvtarba, muvelodni kicsit.
2023. jan. 7. 13:15
 2/20 A kérdező kommentje:
Értelmes válasz! Kedves ember lehetsz :)
2023. jan. 7. 13:18
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Mért nem a gyerekorvostól és a védőnőtől kérdezed? Nyilván le van maradva az átlagtól, de azt kívülről nem lehet megmondani, hogy csak lassúbb fejlődésű vagy speciális foglalkozást igényel.
2023. jan. 7. 13:21
 4/20 anonim ***** válasza:
77%

Elso vagyok.

Ne is haragudj, de 9 honapig voltal terhes, meg mar 8 honapos a gyerek, es meg arra nem vetted a faradtsagot, hogy megnezd, mikorra varhato el a maszas, meg felallas ???

Vagy irtad volna be a google-be.

Felallni eleg 12 honaposan is, sot kesobb is !

Egyszeruen csak idegesito ez az ostobasag es tudatlansag egyesektol.

Plusz koraszulott volt, tehat korrigaltan kell eleve nezni.

Hol olvastad, hogy egy 7 honaposnak allnia kell ?

2023. jan. 7. 13:25
 5/20 A kérdező kommentje:

Nem az állással van gondom, hanem hogy még nem mászik.

Olvastam eleget, hidd el .

Sok baba van a környezetemben , aki már sokkal többet tud .

Ezért vagyok bizonytalan és tettem fel a kérdést. Gondoltam lehet többi Anyukától érdeklődni, de úgy látom hiba volt . :)

2023. jan. 7. 13:27
 6/20 anonim ***** válasza:
50%

A hiba az volt, hogy:

1: nem néztél utána,

2: megsértődtél, amikor valaki helyretett.

Ezen a két hibán kellene korrigálni.

2023. jan. 7. 13:29
 7/20 A kérdező kommentje:

Egy kérdést tettem fel és jól letámadtál. Azta mindenit , köszönöm a segítséged !

Remélem neked is ilyen segítséged lesz majd ha szükséged lesz rá !

2023. jan. 7. 13:31
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Időben van, nem is értem. 9 hónapos korig a kúszás, egyéves korig a mászás beindulása ráér. Nekem később mászott ennél is a lányom és pont határidőre (18 hó) indult el, és kutyabaja orvosilag. Attól hogy van gyerek amelyik félévesen már mászik vagy épp sétál, még nemszanit késésnek.

Ha megnézel külföldi táblázatokat erről, 4-5 hónapos intervallumok vannak megadva ezen mozgások megindulására, és elég tág határokon belül számít normálisnak, általában az atlagokat szokták még megadni, ami félrevezeti az aggódó anyukákat. Lásd gugli: baby friss motor development chart

9/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs vele semmi gond. A lányom is csak kúszott 8 hónaposan, 1 évesen pedig már önállóan járt. A tiéd ráadásul koraszülött, szóval nyugi.
 10/20 anonim ***** válasza:
79%

Maszni sem kell ennyi idosen.

A fiam ( nem koraszulott) 12 honaposan kezdett el maszni, majd par het mulva menni. Elotte kuszott. Teljesen eleg.

6-osnal a pont.

2023. jan. 7. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!