Megtartanád a babát ilyen helyzetben?
Két éve voltunk együtt a párommal, ő 29 éves, villamosmérnök. Én 27 vagyok, gimnáziumi tanár.
Egy éve költöztünk össze, az ő szülei vettek egy kis zuglói lakást neki, én is itt élek vele. Gyereket terveztünk, de az volt a terv, hogy nagyjából 5 év múlva.
Most az ünnepek között többször rosszul lettem, azt hittem, csak a sok kaja... (Mindig védekeztünk, szedek tablettát, sosem hagytam ki). De a biztonság kedvéért csináltam egy tesztet és pozitív lett.
A párom örült neki, viszont az anyja kiakadt, szó szerint tajtékzik a gyűlölettől. Mindig tudtam, hogy nem vagyok a szíve csücske, de eddig csak finoman célozgatott rá. Tegnap viszont, miután megtudta a hírt, felhívott engem és mindennek elmondott.
Szerinte csak azért vagyok a fiával, hogy legyen, aki eltart engem, és a gyerekkel is csak magamhoz akarom láncolni. Megfenyegetett, hogy kidobat a lakásból (az ő nevükön van, nem a páromén) és mindent megtesz, hogy a párom találjon helyettem egy másik nőt.
Őszintén szólva nagyon félek. Ha tényleg megteszi ezt, nem tudom, mi lesz velem. Saját otthonom nincs, a nettó 200 ezres tanári fizetésemből meg nem tudom, hogy lehetne felnevelni egy gyereket.
A párom azt mondja, hogy ne foglalkozzak az anyjával, mindig ilyen volt, de én így nem tudok nyugodt lenni. Ha valóra válnak a "jóslatai", tényleg kb. hajléktalanként végzem egy gyerekkel.
"Megfenyegetett, hogy mindent megtesz, hogy a párom találjon helyettem egy másik nőt."
Már ne is haragudj, de anyukának mi a TÖKÖM ráhatása lenne arra, hogy kit talál a felnőtt fia? És te ez alapján rettegsz, hogy mi lesz veled ha "valóra válnak a jóslatai"? Én ebből egy szót sem értek.
5-10 év múlva mi változik?
Vagy anyós miatt nem lesz családotok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!