Lego? Kirakos? Játék baba?
Nálunk 1 év körül kapta meg az én gyerkekori Duplóimat, olyan 15 hónaposan kezdett el vele rendesen játszani, addig inkább nézegette a figurákat. Nekünk nagyon bevált, most 21 hós, még mindig szeret vele játszani. Nem csúszik szét, mint a sima fa kocka, és van sikerélménye, tök kreatív dolgokat kitalál. Vannak figuráink, akiket elneveztünk 1-1 családtagnak, és velük játszunk el történeteket, mindennapos szituációkat (építünk boltot, játszóteret, nagyi házát, villamost, állatkertet, stb.).
Babát 1 éves szülinapjára kapott szintén, már akkor ringatta, babusgatta, 15-18 hós kora óta eteti, pelenkázza, és ,,öltözteti"= rádobálja a szennyes ruhákat :D
Ilyen babája van, ez nem túl nagy, puha a teste, csak a kéz-lábfejei és a feje kemény, nekünk bejött.
Kirakós jellegű játék az kb. 1 hónapja érdekli, most jól elmolyol vele, persze a segítségünkkel. Én mondom neki, melyik darab következik, ő beforgatja a helyére, és beteszi. Ehhez hasonló van, fából, de csak 10 db-os:
A rendes puzzle szerintem csak később jön, van állatos 3x3-as kocka kirakója, ott mondjuk felfordítja a kutya összes darabját, de nem érti, hogy hogy kéne összerakni.
A lányom másfél éves kora előtt megkapta az én 30 éves Duploimat. Már akkor rakosgatta. Tavasszal 3 éves lesz. Szinte minden nap játszik vele. Már kreatívan épít. Ma például istállót építettünk a lovainak.
Szerintem kár kézzel-lábbal hadakozni valami ellen, ami alapvetően nem káros.
Puzzle-t (a 2 darabosat) 1 évesen már kirakta. Aztán 1,5 évesen a 4-9 darabosokat. Most már nagyon szereti a 20-24eseket.
Babázni, meg kb egy éve kezdett.
Először mindenképpen úgy ajánlanám a Duplót, hogy te ott vagy vele, együtt építetek valamit. Mi rögtön vettünk egy alaplapot is, és nem bántuk meg, mert arra tudjuk pakolgatni a kockákat. Eleinte csak egyszerű játékok lesznek az érdekesek, te tornyot építesz, ő lerombolja, vagy tologatja a kis kocsit. Első szettnek szerintem ez tök jó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!