Mitől lehet a babának szekletében apró vér darabok?
4honapos csak anyatejes baba. A legnagyobb vér 0,5 cm hosszú tűhegynyi csík. Ez egy hónapja tart. Már voltunk bent kórházban ahol általános vizsgálatot megcsinálták (ráhalgattak torkát megnézték stb.)
Aztán haza küldtek minket,hogy semmi baja a k- vitamint hozzuk neki előrébb. Mondtam nekik,hogy a gyerekorvosunk tej allergiára gyanakszik amire ők azt mondták, hogy hülyeség ahhoz napi 3-4-5lieter tejet kellene elfogyasztanom,hogy bekerüljön az anyatejbe.
Gyerek orvos széklet tenyésztést elvégeztette ami negatív lett és azt mondta hogy nem tudja hogy miért mondták nekem azt a kórházban hogy nyugodtan fogyasszam a tejet mert ahhoz sokat kell elfogyasztanom hogy tejallergiás legyen. És hogy ő nem pottyára mondja a tejallergiát már találkozott olyan babával akinek az anyukája minimális tejet fogyasztott még is az volt.
A 3.- orvos meg azt mondja ,hogy ez előszokot fordulni és teljes normális az erős anyatejtől lehe
Ez kb tart 1 tjó hónapja 2hete egyáltalán nem fogyasztok tejet de folyamatosan fogyok és így egyik kötünknek sem mindegy hogy mi is a valós ok. Hébe hóba előfordul még most is vér a székletében de nem nagyon feltünő csak ha jobban megnézem ( mind ilyen volt.)
Van aki találkozott már ilyennel? Mitől volt nekik?
Szia a tej allergia tünete lehet.
Előszőr belőled tavozik ha nem figyasztasz tejet de még nyomokban sem az kb 6 hét mire teljesen kiürül és csak utána tud a babábol is ürülni!az higy fogysz a te hülyeséged!szuperül lehet étkezni tejmentesen is. Én is ezt csináltam + tojás mentesseget is tartottam. Jelen pillanatban a fiam 6 éves és ő még mentesen étkezik és nem fogy hanem szépen hízik!
Be nyávogj hanem kezdj el odafigyelni a dolgokra és normálisan enni!
6 éve sokkal szarabb volt a kínálat mentes étkezésnél!tedd össze a kezed ,hogy most már minden is van mentesen és még ehető is!
Nálunk egyértelműen a tehéntej okozta az ekcémát és a refluxot. Véres széklet nem volt. Én is eléggé fogytam a tejmentes diéta mellett, nehéz volt pótolni a kieső kalóriát. Ami "nyomokban tartalmazhat", olyat ettem, nem okozott gondot. De már 1 kocka tejcsokitól másnapra tünetei lettek a babának. A szóját se bírta. Majdnem 1 éves volt, mire elmúlt, addig minden diétahibára "bejelzett".
Egyébként ha nem használ a diéta, akkor is az anyatejes táplálás folytatását javasolják és rendszeres vérképellenőrzést a babánál.
Ami a hosszú távú prognózist illeti, csak a tünetmentesség elérését javasolják. Tehát ha ez megy teljes elhagyás nélkül, akkor nem kell teljesen elhagyni. Nem csökkenti a későbbi tejérzékenység valószínűségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!