Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lehet a babának szekleté...

Noemi2699 kérdése:

Mitől lehet a babának szekletében apró vér darabok?

Figyelt kérdés

4honapos csak anyatejes baba. A legnagyobb vér 0,5 cm hosszú tűhegynyi csík. Ez egy hónapja tart. Már voltunk bent kórházban ahol általános vizsgálatot megcsinálták (ráhalgattak torkát megnézték stb.)

Aztán haza küldtek minket,hogy semmi baja a k- vitamint hozzuk neki előrébb. Mondtam nekik,hogy a gyerekorvosunk tej allergiára gyanakszik amire ők azt mondták, hogy hülyeség ahhoz napi 3-4-5lieter tejet kellene elfogyasztanom,hogy bekerüljön az anyatejbe.

Gyerek orvos széklet tenyésztést elvégeztette ami negatív lett és azt mondta hogy nem tudja hogy miért mondták nekem azt a kórházban hogy nyugodtan fogyasszam a tejet mert ahhoz sokat kell elfogyasztanom hogy tejallergiás legyen. És hogy ő nem pottyára mondja a tejallergiát már találkozott olyan babával akinek az anyukája minimális tejet fogyasztott még is az volt.

A 3.- orvos meg azt mondja ,hogy ez előszokot fordulni és teljes normális az erős anyatejtől lehe

Ez kb tart 1 tjó hónapja 2hete egyáltalán nem fogyasztok tejet de folyamatosan fogyok és így egyik kötünknek sem mindegy hogy mi is a valós ok. Hébe hóba előfordul még most is vér a székletében de nem nagyon feltünő csak ha jobban megnézem ( mind ilyen volt.)

Van aki találkozott már ilyennel? Mitől volt nekik?

#Baba, széklete, véres
2022. dec. 31. 08:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A mi középső fiunk 5 hetesen kórházba is került, mert véres volt a széklete és előbb fertőzésre gyanakodtak. 4 napon belül, tanácstalan vállrángatások közepette kitették a kórházból, mert a széklettenyésztés eredménye negatív lett, de a kaki továbbra is véres volt. Ő tápszeres baba volt és szerencsére elsírtam bánatomat a patikában a gyógyszerésznek és ő azonnal a tejallergiára gondolt. Mi először egy laktózmentes tápszert próbáltunk ki (nem volt tejmentes készleten) és már az első naptól megszűnt a hascsikarás, pedig addig minden étkezés után vagy 1 órát ordított szegénykém, a véres kaki kb 1 hét alatt múlt el, az ekcémájának viszont kellett egy hónap is.

Gondolom, ha a picid anyatejes, akkor egészen addig van kitéve az allergén anyagnak, amíg belőled az ki nem ürül. A mennyisége csökken így talán a tünetek sem lesznek olyan durvák, de lesznek. Ezért mondta az orvos, hogy hetekig kell tartani a diétát a tünetek elmúlásáig. Ha a tünetek elmúlnak, akkor a tej volt a gond,ha nem, akkor mást kell kiiktatni az étrendedből.

Sajnos ilyen pici gyereknél még máshogy nem tudod kideríteni, hogy mi okozza.

Az hogy több liter tejet kellene elfogyasztanod szerintem butaság. Abból kiindulva, hogy a fiam képes volt 2 napig sugárban hányni, mert egy harapasnyit megkóstolta az osztálytársa nem laktózmentes túrórudiját...

2022. dec. 31. 15:54
 12/14 A kérdező kommentje:
11-es nálunk semmi más tunet nincs. Közérzete jó,szépen gyarapszik, nem fáj semmije.
2022. dec. 31. 17:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Nálunk is elsőnek zöld lett a széklet nem sárga majd véres aztán elhagytam minden tejterméket pedig (nagyon szeretem őket) és elmúlt amugy egész jó termékek vannak már helyettük ha megszokod … kokusztejszin, vegánsajt, nem azt mondom, hogy ugyan olyan de legalább valami… én akkor tudtam visszavezetni a tejtermékeket az étrendembe mikor elkezdtem a babával a hozzátáplálást. Illetve a joghurt és a túró amivel kezdtem, mint ahogy a babáknak a hozzátáplálást. Neki pedig sokkal később kezdtem el adni a tejtermékeket és csak lassan. Ha nem fáj a hasa akkor szerintem tejfehérjét nem bírja szoval a laktozmentessel ne is próbálkozz.

Illetve azt kell csinálni, hogy most teljesen elvonsz mindent megvarod mig elmulik a véres széklet legrosszabb esetbe 6 hèt, aztán megpróbálod a laktóz mentest, ha vissza jön a vér akkor tejfehérje allergiás, ha nem jön vissza akkor csak a laktozzal volt baj, ha szerencséd van nem kell nagyon szigorúan tartanod. Pl csoki felvágott stb.

2022. dec. 31. 17:34
 14/14 anonim ***** válasza:

11 vagyok.

Nos ciki vagy sem, de az evés utani ordítás és az ekcéma nekem is csak akkor tűnt fel, mikor elmúlt. Addig betudtam álmosság miatti nyűgösségnek, a tesótól eltérő bőrtípusnak vagy a nyál miatt kipirosodott pofinak... Aztán mikor váltottunk, változott a viselkedése és a bőre pirossága, tapintása. Utólag nem tudom, hogyan lehettem ilyen vak, de ez van.

Ezzel nem azt mondom, hogy a ti picúrotoknak is ez a baja, csak azt, hogy valami nagy gubanc van, mert a székletben felbukkanó vér már a durva tünetek közé tartozik ilyen pici korban. Mindenképp járjatok utána, hogy mi lehet, mert a nem figyelembe vett élelmiszer intolerancia csúnya következményekkel járhat a kesőbbiekben.

Nekünk pl a kórházban mikor kontrollra kellett menni, azt mondták, hogy ilyen pici baba még nem lehet laktózérzékeny. A gyerekorvosunk 5* csináltatott széklettenyésztést, mert nem hitte el, hogy nem fertőzes. Végül ő csodálkozott leginkább, mert ilyen korú babánál még nem is találkozott ilyen súlyos tünettel. Sokszor a dokik is csak találgatnak. Rendben, nekik darab-darab, de nekünk nem!

2022. dec. 31. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!