Mitől lehet a babának szekletében apró vér darabok?
4honapos csak anyatejes baba. A legnagyobb vér 0,5 cm hosszú tűhegynyi csík. Ez egy hónapja tart. Már voltunk bent kórházban ahol általános vizsgálatot megcsinálták (ráhalgattak torkát megnézték stb.)
Aztán haza küldtek minket,hogy semmi baja a k- vitamint hozzuk neki előrébb. Mondtam nekik,hogy a gyerekorvosunk tej allergiára gyanakszik amire ők azt mondták, hogy hülyeség ahhoz napi 3-4-5lieter tejet kellene elfogyasztanom,hogy bekerüljön az anyatejbe.
Gyerek orvos széklet tenyésztést elvégeztette ami negatív lett és azt mondta hogy nem tudja hogy miért mondták nekem azt a kórházban hogy nyugodtan fogyasszam a tejet mert ahhoz sokat kell elfogyasztanom hogy tejallergiás legyen. És hogy ő nem pottyára mondja a tejallergiát már találkozott olyan babával akinek az anyukája minimális tejet fogyasztott még is az volt.
A 3.- orvos meg azt mondja ,hogy ez előszokot fordulni és teljes normális az erős anyatejtől lehe
Ez kb tart 1 tjó hónapja 2hete egyáltalán nem fogyasztok tejet de folyamatosan fogyok és így egyik kötünknek sem mindegy hogy mi is a valós ok. Hébe hóba előfordul még most is vér a székletében de nem nagyon feltünő csak ha jobban megnézem ( mind ilyen volt.)
Van aki találkozott már ilyennel? Mitől volt nekik?
A mi középső fiunk 5 hetesen kórházba is került, mert véres volt a széklete és előbb fertőzésre gyanakodtak. 4 napon belül, tanácstalan vállrángatások közepette kitették a kórházból, mert a széklettenyésztés eredménye negatív lett, de a kaki továbbra is véres volt. Ő tápszeres baba volt és szerencsére elsírtam bánatomat a patikában a gyógyszerésznek és ő azonnal a tejallergiára gondolt. Mi először egy laktózmentes tápszert próbáltunk ki (nem volt tejmentes készleten) és már az első naptól megszűnt a hascsikarás, pedig addig minden étkezés után vagy 1 órát ordított szegénykém, a véres kaki kb 1 hét alatt múlt el, az ekcémájának viszont kellett egy hónap is.
Gondolom, ha a picid anyatejes, akkor egészen addig van kitéve az allergén anyagnak, amíg belőled az ki nem ürül. A mennyisége csökken így talán a tünetek sem lesznek olyan durvák, de lesznek. Ezért mondta az orvos, hogy hetekig kell tartani a diétát a tünetek elmúlásáig. Ha a tünetek elmúlnak, akkor a tej volt a gond,ha nem, akkor mást kell kiiktatni az étrendedből.
Sajnos ilyen pici gyereknél még máshogy nem tudod kideríteni, hogy mi okozza.
Az hogy több liter tejet kellene elfogyasztanod szerintem butaság. Abból kiindulva, hogy a fiam képes volt 2 napig sugárban hányni, mert egy harapasnyit megkóstolta az osztálytársa nem laktózmentes túrórudiját...
Nálunk is elsőnek zöld lett a széklet nem sárga majd véres aztán elhagytam minden tejterméket pedig (nagyon szeretem őket) és elmúlt amugy egész jó termékek vannak már helyettük ha megszokod … kokusztejszin, vegánsajt, nem azt mondom, hogy ugyan olyan de legalább valami… én akkor tudtam visszavezetni a tejtermékeket az étrendembe mikor elkezdtem a babával a hozzátáplálást. Illetve a joghurt és a túró amivel kezdtem, mint ahogy a babáknak a hozzátáplálást. Neki pedig sokkal később kezdtem el adni a tejtermékeket és csak lassan. Ha nem fáj a hasa akkor szerintem tejfehérjét nem bírja szoval a laktozmentessel ne is próbálkozz.
Illetve azt kell csinálni, hogy most teljesen elvonsz mindent megvarod mig elmulik a véres széklet legrosszabb esetbe 6 hèt, aztán megpróbálod a laktóz mentest, ha vissza jön a vér akkor tejfehérje allergiás, ha nem jön vissza akkor csak a laktozzal volt baj, ha szerencséd van nem kell nagyon szigorúan tartanod. Pl csoki felvágott stb.
11 vagyok.
Nos ciki vagy sem, de az evés utani ordítás és az ekcéma nekem is csak akkor tűnt fel, mikor elmúlt. Addig betudtam álmosság miatti nyűgösségnek, a tesótól eltérő bőrtípusnak vagy a nyál miatt kipirosodott pofinak... Aztán mikor váltottunk, változott a viselkedése és a bőre pirossága, tapintása. Utólag nem tudom, hogyan lehettem ilyen vak, de ez van.
Ezzel nem azt mondom, hogy a ti picúrotoknak is ez a baja, csak azt, hogy valami nagy gubanc van, mert a székletben felbukkanó vér már a durva tünetek közé tartozik ilyen pici korban. Mindenképp járjatok utána, hogy mi lehet, mert a nem figyelembe vett élelmiszer intolerancia csúnya következményekkel járhat a kesőbbiekben.
Nekünk pl a kórházban mikor kontrollra kellett menni, azt mondták, hogy ilyen pici baba még nem lehet laktózérzékeny. A gyerekorvosunk 5* csináltatott széklettenyésztést, mert nem hitte el, hogy nem fertőzes. Végül ő csodálkozott leginkább, mert ilyen korú babánál még nem is találkozott ilyen súlyos tünettel. Sokszor a dokik is csak találgatnak. Rendben, nekik darab-darab, de nekünk nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!