1 éves lányom 2 hete nem hajlandó fürödni. Mit tegyek?
próbáld meg, hogy együtt fürdesz vele.
együtt másztok be a naagy kédba, végig fogod magadhoz. ez talán ad annyi biztonságérzetet, hogy elviselje.
Nekem is ilyen volt a nagyfiam, most múlt el nála ez a félés, előtte mindig nagyon sírt kb. 1 hónapig a fürdésnél. Most 14 hónapos.
Utólag rájöttünk, hogy az lehetett a baja, hogy nem látta a lábát a vízben. Úgy oldódott nála a dolog, hogy minden alkalommal megfogtuk a lábát, amikor betettük a vízbe és mondtuk, hogy itt van a lábad. Ja és pár napig nem csináltunk habot a fürdővízébe, így láthatta a lábát.
Ő maga egyébként úgy viselkedett ekkoriban, ha egy kicsit biztonságban érezte magát, akkor mindig megfogta a lábát, aztán a fejét, mintha most jött volna rá arra, hogy milyen magas.
Remélem segítettem.
Szia!
Esetleg próbálj meg neki játékot betenni a vizébe.
Legyen játék a fürdés mintsem kötelező program!
Mondj neki meset napkozben arrol, hogy volt egyszer egy x (kedvenc pluss figuraja, babaja, rajzfilm vagy mesefiguraja) es eljott az esti furdes ideje es ez a kis x termeszetesen felt egy kicsit mert hat egeszen mas a vizben lenni mint kivul, (beszelj atelessel, hangutanzasokkal, es vegig mosolyogj), es mindenki igy van ezzel, hogy mindig mashogyan erez ha mas kozegben van, es ez az x arra gondolt, hogy amikor kisebb volt, mennyi oromet lelt a furdesben, mi mindent csinalt a vizben, miert szerette (reszletes leiras, pl amikor x pici volt, akkor nagyon szerette ha y is a vizben van, mert...es a buborekokat, a meleget, ahogy a testehez er a viz, ahogy csiklandozza, hogy tiszta lesz...stb...meselj hosszan)...es ez az x ahogy kozeledett az esti furdes ideje es belemerult a gondolataiba, hogy mennyire szerette a furdest amikor kisebb volt, hat mar nem is erezte azt, hogy annyira felt volna, meg ott motoszkalt benne egy kis felelem erzet, de ahogy belemaszott a finom meleg vizbe, elparolgott a gozzel...
(hipnoterapias gyakorlat gyerekeknek, nem baj, ha nem ert minden szot, a tudatalattija fogja es mivel egykoron szerette a furdest, tehat megvan hozza a pozitiv elmeny, peldan at kicserelheti a felelmeit a jo erzesre) - ismeteld meg a meset egy nap parszor, barmikor, evesnel, stb...par napon belul vissza kell hogy alljon a rend
figyi.
rakd bele a vízbe. mosdasd meg. üvölt? hát üvölt! én sitty-sutty megvoltam vele! mit cicózzak? egyszer nagyon üvöltött asszem kicsit elvertem. azóta nem csinál ilyet.
most 2ééves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!