Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves lányom 2 hete nem...

1 éves lányom 2 hete nem hajlandó fürödni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Előtte imádta a pancsit. Nem tudom, mi történhetett vele, de retteg a víztől.
2010. okt. 1. 21:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

próbáld meg, hogy együtt fürdesz vele.

együtt másztok be a naagy kédba, végig fogod magadhoz. ez talán ad annyi biztonságérzetet, hogy elviselje.

2010. okt. 1. 21:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ilyen volt a nagyfiam, most múlt el nála ez a félés, előtte mindig nagyon sírt kb. 1 hónapig a fürdésnél. Most 14 hónapos.

Utólag rájöttünk, hogy az lehetett a baja, hogy nem látta a lábát a vízben. Úgy oldódott nála a dolog, hogy minden alkalommal megfogtuk a lábát, amikor betettük a vízbe és mondtuk, hogy itt van a lábad. Ja és pár napig nem csináltunk habot a fürdővízébe, így láthatta a lábát.

Ő maga egyébként úgy viselkedett ekkoriban, ha egy kicsit biztonságban érezte magát, akkor mindig megfogta a lábát, aztán a fejét, mintha most jött volna rá arra, hogy milyen magas.

Remélem segítettem.

2010. okt. 1. 21:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Esetleg próbálj meg neki játékot betenni a vizébe.

Legyen játék a fürdés mintsem kötelező program!

2010. okt. 1. 22:03
 4/12 A kérdező kommentje:
Játék mindig van a vízben, habfürdőt nem használunk. Tegnap este együtt fürödtünk. Valamivel jobb volt, de így is nagyon félt.
2010. okt. 4. 09:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondj neki meset napkozben arrol, hogy volt egyszer egy x (kedvenc pluss figuraja, babaja, rajzfilm vagy mesefiguraja) es eljott az esti furdes ideje es ez a kis x termeszetesen felt egy kicsit mert hat egeszen mas a vizben lenni mint kivul, (beszelj atelessel, hangutanzasokkal, es vegig mosolyogj), es mindenki igy van ezzel, hogy mindig mashogyan erez ha mas kozegben van, es ez az x arra gondolt, hogy amikor kisebb volt, mennyi oromet lelt a furdesben, mi mindent csinalt a vizben, miert szerette (reszletes leiras, pl amikor x pici volt, akkor nagyon szerette ha y is a vizben van, mert...es a buborekokat, a meleget, ahogy a testehez er a viz, ahogy csiklandozza, hogy tiszta lesz...stb...meselj hosszan)...es ez az x ahogy kozeledett az esti furdes ideje es belemerult a gondolataiba, hogy mennyire szerette a furdest amikor kisebb volt, hat mar nem is erezte azt, hogy annyira felt volna, meg ott motoszkalt benne egy kis felelem erzet, de ahogy belemaszott a finom meleg vizbe, elparolgott a gozzel...

(hipnoterapias gyakorlat gyerekeknek, nem baj, ha nem ert minden szot, a tudatalattija fogja es mivel egykoron szerette a furdest, tehat megvan hozza a pozitiv elmeny, peldan at kicserelheti a felelmeit a jo erzesre) - ismeteld meg a meset egy nap parszor, barmikor, evesnel, stb...par napon belul vissza kell hogy alljon a rend

2010. okt. 4. 10:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld, az én lányom az árnyékától félt. Nem lehetett betenni a kádba, mert árnyékot vetett és komolyan látszott rajta, hogy retteg. Ugyanez volt, mikor hátulról jött neki a fény. Először nem tudtuk, hogy a saját árnyékától fél és igazából vicces is volt szegénykém (tudjátok, a mondás, hogy még a saját árnyékától is fél...), aztán apja megfogta, közelebb vitte az árnyékhoz és simogatták, meg integettek neki és mondták, hogy "nem bánt". Kellett egy pár hét, mire rendbe jöttek a dolgok az árnyékkal. És ugyan beszélni nem beszélt, a "nebá"-t sikerült motyognia.
2010. okt. 4. 11:11
 7/12 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha megpróbálnád visszatenni a régi kiskádjába. Tudom, hogy már nagyon pici neki, de azért elfér még benne. Hátha visszatér a biztonságérzete, és lassan visszaszokik majd a nagykádra is.
2010. okt. 4. 14:01
 8/12 anonim ***** válasza:
32%

figyi.

rakd bele a vízbe. mosdasd meg. üvölt? hát üvölt! én sitty-sutty megvoltam vele! mit cicózzak? egyszer nagyon üvöltött asszem kicsit elvertem. azóta nem csinál ilyet.

most 2ééves

2010. okt. 4. 14:35
 9/12 anonim ***** válasza:
89%
Én vagyok a kiskádas-ötletes anyuka. Nem mintha jómagam mintaanya lennék, de elverni egy gyereket, aki épp fél valamitől, nem tűnik nagyon jó ötletnek. Nem mondom, hogy ki kell szolgálni minden igényét a babának, de abban a pillanatban megbüntetni, amikor épp a félelmét kellene kezelni, elég felelőtlennek tűnik. Szomorú lettem.
2010. okt. 4. 15:15
 10/12 A kérdező kommentje:
A meséléssel tereltem el a figyelmét. Nagyjából bejött. Amúgy még kiskádban fürdik. Anyuka, aki azt ajánlotta, hogy sitty-sutty,nem ilyen egyszerű. Feláll, hátrafeszíti magát, levegőt sem vesz... ketten kellünk a fürdetéshez. Megverni meg nem fogom.:) Előre félek az estétől...
2010. okt. 4. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!