Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól tudják értékelni a...

Mikortól tudják értékelni a gyerekek a simogatást?

Figyelt kérdés

Nyugtatás céljából vagy csak simán a szeretet kifejezéseként.

Most még sokszor inkább úgy érzem csak olaj a tűzre és még jobban visít.

2022. dec. 21. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Valószínűleg éretlen az idegrendszere. Majd javulni fog idővel, a közelségedet biztos már most is értékeli.
2022. dec. 21. 18:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém masfél éves kora körül már mosolygott tőle, 2 eves kora körül kezdte viszonozni, plüssallatait simogatva vigasztalni.
2022. dec. 21. 19:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Születéstől fogva kell a simogatás, testi kontaktus.
2022. dec. 21. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:
A nagyobbikam nem szerette kicsiként, olyan 5-6 évesen szerette meg, azóta bújósabb lett, de pl. masszázst nem szereti a mai napig. A kisebbik gyerekem kezdettől fogva szerette és kb. 2 éves kora óta megfogja a kezünket elalvásnál és a fejére téve mutatja, hogy melyik irányból merre és milyen tempóban simogassuk:D A babamasszázst is szerette, 3 éves, és most is szereti, ha masszirozzuk a hatat, es o is szivesen utanoz es nyomkodja az en vallam :D
2022. dec. 21. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagyobbat állandóan kellett, sőt ő emellett kézben is szeretett lenni. Ez a tulajdonsaga óvodás koraig meg is maradt. A kisebb nem igazán igényelte, vagyis igen csak másképp. Ő azt szerette ha a tenyerét simogatjak, igy nagyon sokszor gyorsabban elaludt, de ő ahogy te mondod, jobban szeretett önallóan "megnyugodni". Gyakran stresszelte az ilyen jellegű babusgatás. Azt szerette, ha ott vannak mellette, de (pl még altatásnál) fel-felebredt rá. Jobbnak láttam, hogyha inkabb lefektetem és beszélek hozza, hogy most már tente van, vagy olvasok egy mesét, bar kicsi volt 1 ev alatti, de ez jobban bevallt mint a simogatás.

Szerintem ez a gyerek természetétől, meg az idegrendszeri érettsegtől is függ.

2022. dec. 21. 21:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Az enyém már születése óta megnyugszik a simogatásomtól. Sőt, amikor sír és a fejemet a hasára teszem, akkor is rögtön megnyugszik és mosolyog. Kiváncsi vagyok, hogy hány éves koráig hagyja majd. Most 8 hónapos.
2022. dec. 22. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!