Szerinted is fura? Nem értem? Vagy ő nem érti? Egy anyukától idézek, akinek 9 hónapos a babája.
"A járást nem eröltetem. Kézenfogva minden nap teszünk a lakásban egy kört."
Ha ez nem erőltetés, akkor mi?
Lehet hogy nem láttál még ilyen gyereket, de nekem a másodig babám (igaz inkább 10-11 hónaposan), de hisztizve követelte, hogy kézen fogva vezessük.
(És miután 12 hónaposan egyedül is beindult, már nem engedi hogy fogjuk :o)
:) ilyenkor kell egy kisszék vagy talicska vagy járássegítő vagy valami, hogy a gerince ne rosszul terhelődjön
az én kisfiam is követelte volna, de nem fogtuk, így rákényszerült, hogy tologassa a székeket, nem tudta egy iciri-picirit sem ránk terhelni a súlypontját, és maximálisan ő szabályozta ezzel, hogy mennyit bír és mikor fárad el.
Már megint ez a vezetgetés téma.
Szerintem vezetgetés és vezetgetés között is van különbség.Nekem két 11 hós fiam van.Ha az egyiket vezetgetem,akkor érzem h áll stabilan a földön,nem húzza a kezem,tehát nem csimpaszkodik,"lóg" a levegőben.Gyönyörűen lépked,gond nélkül rakosgatja a lábát,ahogyan kell.Tehát nem CSAK rám hagyatkozik.
A másik fiamnak megkésettebb a mozgásfejlődése,ha megpróbálom vezetgetni,érzem h nagyon húzza a kezem, egész testsúlyával belémcsimpaszkodik,össze vissza rakja a kis lábát.Teljesen rám hagyatkozik,én húzom őt,tehát csak azért rakosgatja a lábát,mert érzi h én haladnék előre.Na EZ a fajta vezetgetés a káros,és ezért nem is csinálom vele(épp csak megpróbáltam).
Az én lányom is hónapokig kézen fogva közlekedett.
De!
Van különbség a kézen fogva sétálás és sétáltatás között!
Én kicsit lehajoltam, a kis keze könyökben hajlítva volt, nem csimpaszkodott, hanem ment, egyszerűen éreznie kellett, hogy fogja az ujjam (nem a kezem). Ja és ő nyúlt a kezemért, húzta.
A barátnőm fia 4 hónappal fiatalabb a lányomnál, őt vezették, sétáltatták, siettették (türelmetlen anyuka) és egyszerűen nem állt a lábán, dőlt össze, ha nem a kezembe csimpaszkodva lóghatott, hanem úgy próbáltam a kezem nyújtani, mint a lányomnak.
Szóval ez szerintem nagy különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!