Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől van az, hogy 4 hónapos...

Mitől van az, hogy 4 hónapos babámnak krémesen híg zöld széklete van?

Figyelt kérdés
1 hónapja az orvosunk javaslatára ehet zöldséget, gyümölcsöt, azóta zöldes a széklete. Azt mondta a védőnő, hogy túltáplált. (8,54 kg). Tápszerből 150 ml-t, tejpépből 65 gr-ot, bébiételből is az üveg 1/3-át eszi meg. Mennyiségre nem eszik többet, mint kellene. Sőt tápszerből is lassan 180gr-ot kellene. Viszont 4 órát nem bír ki kaja nélkül. Vagy van köze ahhoz, hogy jön a foga? (2,5 hónapos korától folyik a nyála, piszkálja az ínyét, nyűgös) Köszönöm a válaszokat! Enikő
2010. okt. 1. 10:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ja, és 4 órát én se bírok ki kaja nélkül, nem hogy egy csecsemő, pedig messze nem vagyok kövér vagy nagyétkű. Nem "kell" kibírni 4 órát vagy akár csak hármat kaja nélkül, ez is elavult szemlélet a javából. :-(

A 8 és fél kiló nem semmi 4 hónaposan, de a súly attól is függ, hogy mennyivel született.

2010. okt. 1. 12:10
 12/14 anonim ***** válasza:
A kakijuk nem a zöldségtöl zöld hanem lehet a tejpéptöl is.A kérdezö babája 4 hós nem 3 bár még korainak tartom ezt a fajta hozzátáplálást.4 hósan lehet kezdeni almával vagy tejpéppel esetleg alma-banánnal de én a fözit csak 6 hó körül javasólnám neki elkezdeni.a zöld kaki meg teljesen normális ebben a korban,ezért ne aggódj,addig amíg nem hány,nem nyügös és nem véres a széklete.Esetleg adhatsz neki naponta reggel és este elfelezve egy ampulla normaflort.(2 gyerekes védönö)
2010. okt. 1. 13:02
 13/14 A kérdező kommentje:
Tejpépet egy hete kap, azt is 4 hónaposnak valót. Zöldségbe is krumplipürét kap.Azt is ritkán. Inkább gyümölcsöt eszik. És ha annyira nem lehet adni, akkor miért van forgalomban?Azt eszik, amit adhatok neki. 3,80kg-mal született.
2010. okt. 1. 13:14
 14/14 anonim ***** válasza:
A védönéni vagyok.Azért van forgalomban hogy minnél többen vegyék ezeket az üveges kajcsikat.Nem azt mondom,hogy árt a babának de böven ráér adni nekik 6 hó körül,mert akkor bíztosan nem teszünk vele rosszat a babánk gyomrának.Én szerintem maradj csak a tejpépnél és agyümiknél,és 6 hó után annyi fözit adhatsz neki amennyit csak akarsz.Nem kell elkapkodni,böven elvannak még ök a tápszerrel is meg az anyatejjel.(Ez csak tanács).Felesleges az alma nagyságú kis gyomrukat túlterhelni mert késöbb emésztési zavaros és ételalergiás is lehet a gyerek.
2010. okt. 1. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!