Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam le 16 hónapos...

Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a hisztis, erőszakos viselkedésről?

Figyelt kérdés

Ez csak egy korszak náluk vagy valamit mi rontottunk el? Nem játszik a játékokkal vagy bármivel, hanem akármit a kezébe vesz, azonnal eldobja, földhöz vágja. Ha nem kap meg valamit, vagy rászólok, azonnal ordítani, visítani kezd, üvölt mint egy megveszekedett, földhöz vágja magát :(

Séta közben is. Kibírhatatlan és néha kezelhetetlen, nem fogad szót. Pedig igyekeztünk nem elkényeztetni, hanem következetesen nevelni, de ez rettenetes. :(

Mostanában vannak gondjaink, előfordultak itthon viták, lehet e miatt van: Ordítozás, csapkodás nem igen van.

2010. okt. 1. 09:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem egyszerű. Erőszakos, úgy ,hogy pl. eldobálja a játékait és minden egyebet amit a kezébe kaparint, néha ha felveszem mert rosszalkodik, hisztis, csapkodni kezd ütöget, megpróbál harapni. Ilyet itthon azért sosem látott.

A oda megyek és elmagyarázom neki és hasonlók, sem működik. ha beültetném egy sarokban, kb 0,5 másodpercig maradna ott. Egyszerűen tanácstalan vagyok. Tudom, hogy vannak ilyen korszakok, de ezt túlzásnak találom. :( De nem szeretnék mindent ráhagyni :(

2010. okt. 5. 07:44
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kislányom 15 hós és ugyanez van, teljesen kész vagyunk. Én is ilyen tanácstalan vagyok,mit kellene csinálni? Sajnos semmi okosat nem tudok mondani, de figyelem majd, hátha írnak még választ:))! Minden jót, kitartás!
2010. okt. 5. 10:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Ilyeneket olvasva azért (ne haragudj), de megnyugszom, hogy nem csak nálunk vannak durva hisztik. 21 hónapos a fiam, és már tényleg tanácstalan vagyok, nem tudom mikor múlik el. A földhöz ugyan nem vágja magát, de ha rászólok rögtön ordít, ha valami nem tetszik neki, idegen hozzá szól, esetleg lehajol hozzá a babakocsiban visítani kezd, mint akit tűvel szúrkálnak és csapkod, hogy hozzá se érjen senki. Ha valami rosszat csinál, hiába magyarázom, hogy az miért rossz, miért ne csinálja, akkor is ordít, szinte sikít. Nem tudom mit csináljak, szeretném hinni, hogy ez elmúlik. Gondolkoztam már én is a bünti széken, de kétlem, hogy akár egy percig is ott maradna...
2010. okt. 5. 10:48
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem véletlen, hogy a babakönyvekben úgy találod ezt az időszakot: "rettenetes kétéves"

A keresztfiam két és fél éves, s még mindig itt tart. Már sok mindent megért, tudja, ha rossz volt, akkor sarokba kell állni, mert a rossz fiúk helye ott van, de aztán, ha megkérdezem, hogy tudsz jó gyerek lenni? jó (hüpp , hüpp - sírások közepette)

Sokszor kell mondani nekik mindent, néha direkt nem figyel ránk, de állítólag kinövi. Én is megijedtem, de azért látom a lassú változást.

Kitartást!

azért valamilyen fegyelmezést, büntetést kell kitalálni, mert a szavak csak szavak.

2010. okt. 5. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!