Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a hisztis, erőszakos viselkedésről?
Ez csak egy korszak náluk vagy valamit mi rontottunk el? Nem játszik a játékokkal vagy bármivel, hanem akármit a kezébe vesz, azonnal eldobja, földhöz vágja. Ha nem kap meg valamit, vagy rászólok, azonnal ordítani, visítani kezd, üvölt mint egy megveszekedett, földhöz vágja magát :(
Séta közben is. Kibírhatatlan és néha kezelhetetlen, nem fogad szót. Pedig igyekeztünk nem elkényeztetni, hanem következetesen nevelni, de ez rettenetes. :(
Mostanában vannak gondjaink, előfordultak itthon viták, lehet e miatt van: Ordítozás, csapkodás nem igen van.
Köszönöm a válaszokat. Nem egyszerű. Erőszakos, úgy ,hogy pl. eldobálja a játékait és minden egyebet amit a kezébe kaparint, néha ha felveszem mert rosszalkodik, hisztis, csapkodni kezd ütöget, megpróbál harapni. Ilyet itthon azért sosem látott.
A oda megyek és elmagyarázom neki és hasonlók, sem működik. ha beültetném egy sarokban, kb 0,5 másodpercig maradna ott. Egyszerűen tanácstalan vagyok. Tudom, hogy vannak ilyen korszakok, de ezt túlzásnak találom. :( De nem szeretnék mindent ráhagyni :(
Nem véletlen, hogy a babakönyvekben úgy találod ezt az időszakot: "rettenetes kétéves"
A keresztfiam két és fél éves, s még mindig itt tart. Már sok mindent megért, tudja, ha rossz volt, akkor sarokba kell állni, mert a rossz fiúk helye ott van, de aztán, ha megkérdezem, hogy tudsz jó gyerek lenni? jó (hüpp , hüpp - sírások közepette)
Sokszor kell mondani nekik mindent, néha direkt nem figyel ránk, de állítólag kinövi. Én is megijedtem, de azért látom a lassú változást.
Kitartást!
azért valamilyen fegyelmezést, büntetést kell kitalálni, mert a szavak csak szavak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!