Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam le 16 hónapos...

Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a hisztis, erőszakos viselkedésről?

Figyelt kérdés

Ez csak egy korszak náluk vagy valamit mi rontottunk el? Nem játszik a játékokkal vagy bármivel, hanem akármit a kezébe vesz, azonnal eldobja, földhöz vágja. Ha nem kap meg valamit, vagy rászólok, azonnal ordítani, visítani kezd, üvölt mint egy megveszekedett, földhöz vágja magát :(

Séta közben is. Kibírhatatlan és néha kezelhetetlen, nem fogad szót. Pedig igyekeztünk nem elkényeztetni, hanem következetesen nevelni, de ez rettenetes. :(

Mostanában vannak gondjaink, előfordultak itthon viták, lehet e miatt van: Ordítozás, csapkodás nem igen van.

2010. okt. 1. 09:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szia! Ennyi idős a kisfiam,beszoktuk zárni a szobába,fogom az ajtó kilincset és nem jöhet ki pár percig,ez hatalmas bünti neki ,utána olyan mint egy kis angyal,persze tudja mért kapja a büntit,megbeszéljük,utána még hízeleg is a kis drágám. Ne hagyd hogy földhöz vágja magát!!!!
2010. okt. 1. 10:24
 2/14 A kérdező kommentje:
huhh, mi ezt a bezárósat régen a tesómmal csináltuk, anyué. de ezt én már kicsit túlzásnak tartom. Igyekszem kordában tartani, de annyira huncut, hogy semmibe veszi, ha meg tényleg odalépek és lefogom, megfenyítem, vége a világnak :(
2010. okt. 2. 07:36
 3/14 anonim ***** válasza:
19%

figyi.

nekem ezt csinálta.

egyszer úgy megvertem hogy vörös lett a s*gge.

akkor 2éves volt.

most 3éves de azóta egyszer se volt ilyen.

2010. okt. 4. 15:41
 4/14 anonim ***** válasza:

szia! az én 2 éves fiam is átesett ilyen korszakon, pár hete szokott le róla. bár én max. odáig mentem el, hogy kétségbeesésemben egy kicsit rácsaptam a kezére - meg is bántam! akkor csak rosszabb lett!

nálunk a bünti a sarokban való csücsülést jelenti 1-2 percig. ha kijön, visszaviszem egyetlen szó nélkül. az első pár alkalomkor jónéhányszor vissza kellett raknom, de most már nem szórakozik ezzel. mostanában már elég egyszer figyelmeztetni és a büntit kilátásba helyezni, azonnal felhagy a rosszalkodással.

Ja! és fontos vele minden egyes alkalommal bünti után megbeszélni, hogy miért kapta! nekem ez vált be.

tudom, hogy nagyon nehéz a nyugalmat ilyenkor magunkra erőltetni, de mindkettőtök érdekében próbáld meg!

2010. okt. 4. 16:35
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
szerintem is egyszer kéne elverni a fenekét a hiszti miatt, többet nem csinálná....
2010. okt. 4. 16:46
 6/14 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, amúgy nem értem miért kell azt lepontozni, aki azt írja, hogy el kell verni a fenekét...most nem magamra gondolok, hanem a kettővel fölöttem írt válaszolóra...az a baj, hogy ma már a szülők egy gyerekkel sem bírnak,mert nem tudják kezelni...a hisztit nem lehet szép szóval leállítani!Határozottan a tudomására kell hozni hogy ez elfogadhatatlan viselkedés!Ez pedig nem megy úgy, hogy figyelmen kívül hagyom mikor hisztizik...
2010. okt. 4. 16:49
 7/14 anonim ***** válasza:

EGyrészt egy korszak, bár ahhoz még kicsit korán van. Inkább érzi, hogy otthon gond van.

Szeresd, biztosítsd róla, hogy szereted, és a hisztivel ne foglalkozz, légy továbbra is következetes. Ne engedj.

2010. okt. 4. 20:17
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia, ez van nálunk is:) 16 hónapos a kislányom, ordít, visít mint akit nyúznak, nálunk itthon teljes a harmónia mégis ilyen szóval nem hiszem hogy a viták miatt lenne! Én nem verem meg, mert egyrészt a verésnek nincs semmi értelme, másrészt úgyse érti még, ezért bezárni se fogom. Ha hisztizik én úgy csinálok mint aki észre se veszi, abbahagyja. Nekem a legfőbb problémám vele, hogy bántja a vele egykorúakat mert egy párszor elvették a játékát és ha már meglát egy kisgyereket visít..
2010. okt. 4. 21:10
 9/14 anonim ***** válasza:

Ismerős problémád, de sosem tudnám vörösre verni, vagy bezárni. Mindkettőt nagyon rossz "nevelési" módszernek találom, egy 16 hónaposnál mindenképpen. Egy 16 hónapos gyereknél még a bünti nem működőképes, mert nem fogja miről van szó.

Az én fiam is hisztizik, meg földre veti magát. Én olyankor magára hagyom, s abbahagyja nagyon hamar. Nem foglalkozom vele. Ha csak szimplán üvölt, leguggolok hozzá és megölelem, próbálom valami másra irányítani a figyelmét, sokszor bejön. De engedni a hisztinek tényleg sosem szabad, mert akkor rendszer lesz belőle jó sokáig.

Szóval nekem az a véleményem, hogy ne bántsa senki a gyermekét!

2010. okt. 4. 23:26
 10/14 anonim ***** válasza:

23:36

Az erőszakos viselkedéséről nem írtál mit takar. Ha verekedős, agresszív, lehet hogy otthon nagy a szigor, vagy a feszültség, s így vezeti le.

2010. okt. 4. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!