Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a hisztis, erőszakos viselkedésről?
Ez csak egy korszak náluk vagy valamit mi rontottunk el? Nem játszik a játékokkal vagy bármivel, hanem akármit a kezébe vesz, azonnal eldobja, földhöz vágja. Ha nem kap meg valamit, vagy rászólok, azonnal ordítani, visítani kezd, üvölt mint egy megveszekedett, földhöz vágja magát :(
Séta közben is. Kibírhatatlan és néha kezelhetetlen, nem fogad szót. Pedig igyekeztünk nem elkényeztetni, hanem következetesen nevelni, de ez rettenetes. :(
Mostanában vannak gondjaink, előfordultak itthon viták, lehet e miatt van: Ordítozás, csapkodás nem igen van.
figyi.
nekem ezt csinálta.
egyszer úgy megvertem hogy vörös lett a s*gge.
akkor 2éves volt.
most 3éves de azóta egyszer se volt ilyen.
szia! az én 2 éves fiam is átesett ilyen korszakon, pár hete szokott le róla. bár én max. odáig mentem el, hogy kétségbeesésemben egy kicsit rácsaptam a kezére - meg is bántam! akkor csak rosszabb lett!
nálunk a bünti a sarokban való csücsülést jelenti 1-2 percig. ha kijön, visszaviszem egyetlen szó nélkül. az első pár alkalomkor jónéhányszor vissza kellett raknom, de most már nem szórakozik ezzel. mostanában már elég egyszer figyelmeztetni és a büntit kilátásba helyezni, azonnal felhagy a rosszalkodással.
Ja! és fontos vele minden egyes alkalommal bünti után megbeszélni, hogy miért kapta! nekem ez vált be.
tudom, hogy nagyon nehéz a nyugalmat ilyenkor magunkra erőltetni, de mindkettőtök érdekében próbáld meg!
EGyrészt egy korszak, bár ahhoz még kicsit korán van. Inkább érzi, hogy otthon gond van.
Szeresd, biztosítsd róla, hogy szereted, és a hisztivel ne foglalkozz, légy továbbra is következetes. Ne engedj.
Ismerős problémád, de sosem tudnám vörösre verni, vagy bezárni. Mindkettőt nagyon rossz "nevelési" módszernek találom, egy 16 hónaposnál mindenképpen. Egy 16 hónapos gyereknél még a bünti nem működőképes, mert nem fogja miről van szó.
Az én fiam is hisztizik, meg földre veti magát. Én olyankor magára hagyom, s abbahagyja nagyon hamar. Nem foglalkozom vele. Ha csak szimplán üvölt, leguggolok hozzá és megölelem, próbálom valami másra irányítani a figyelmét, sokszor bejön. De engedni a hisztinek tényleg sosem szabad, mert akkor rendszer lesz belőle jó sokáig.
Szóval nekem az a véleményem, hogy ne bántsa senki a gyermekét!
23:36
Az erőszakos viselkedéséről nem írtál mit takar. Ha verekedős, agresszív, lehet hogy otthon nagy a szigor, vagy a feszültség, s így vezeti le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!