7 hós lányomnak kijött a két alsó foga. Kell ápolnom valamivel a kis száját? Ha igen mivel?
Figyelt kérdés
2008. dec. 25. 17:01
1/2 anonim 

válasza:

Igen, már az első fogakat is mosni kell. Azt szokták ajánlani, hogy legalább textilpelenkával át kell törölgetni, de az nekem soha nem ment. Úgyhogy én az első pillanattól kezdve apró fogkefével mostam neki. Először nem kell fogkrém, az majd csak később.
2/2 anonim 

válasza:

Nekem a védőnő a Nenedent fogkefét ajánlotta. Gyógyszertárban lehet kapni. Egy egy ujjra húzható szilikon fogkefe, meg van hozzá fogkrém is. Ezt direkt 6 hónapos és 2 éves közti gyerekeknek fejlesztették ki. Nekünk bejött. Habár anyukám szerint nem szabadna még neki fogkrémet használni, mert irritálhatja. De nem látom, hogy baja lenne tőle. Persze az ára elég csillagászati.
Máshol én is azt olvastam, hogy gézdarabbal kell áttörölni.
Egyébként nekem azt is mondta a védőnő, hogyha cukor nélkül adom neki a gyümölcsöt, főzeléket, meg nem adok neki cukrozott teát, akkor nem lehet baja a fogának. Úgyhogy én csak akkor mosom neki, ha tejpépet eszünk vagy üveges babaételt, mert szerintem ezekben van cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!