Más is tapasztalta már, hogy elég keskenyre vannak szabva a babaruhák? Kabátokra, pulcsikra, nadrágokra gondolok.
Hát ez valahogy testalkat függő. Nekem a fiamra ami jó hosszra mind irtó bő nadrágokra mind öv kell, felsők, pólókba 2 szer beleférne (jó azért nem de majdnem:))
Ugyanakkor pl. a lányomnál meg épp az ellenkezője, szorul rajta ami ujjhosszra jó lenne,,,pedig súlyra hasonlóak voltak ugyanabban az életkorban nézve.
Én attól vagyok rosszul, hogy akik tervezik a babaruhákat, azok kismajmokra terveznek. Az ÖSSZES pólónknak/pulcsinknak rövid a dereka és nagyon hosszú az ujja. Mire belenő az ujjába a gyerekem, addig már a derékrészt kinövi.
Pedig az én gyerekem is teljesen normális testalkatú.
Én meg nem találok egy olyan ruhát sem a fiamnak, ami ne legyen bő. :(
Pedig nem sovány
Én inkább a márkák közötti különbséget vettem észre.
Az Auchan-os ruhák nagyon keskenyek, szerintem vékony hosszú testalkatú babákra tervezték. Azokból pl. a most 8 hónapos (66 centi, 7200 gr) fiamra legutóbb 74-es 12 hónaposra való méretezésűt vettem, mert az a jó rá.
A Tesco-s ruhák pedig pont fordítva. Most kezdtük el hordani a 3-6 hós besorolású ruhákat...
A Scamp body-k passzolnak leginkább az épp aktuális mérethez.
Téli overall-t a C&A-ban vettem dm-es kuponnal, még augusztusban. Hát tartok tőle, hogy nem fogom tudni ráadni... 74-est kaptam, de ha ránézek az overall-ra, és a fiamra, akkor elég kétséges, hogy rá fogom tudni adni, akkor mikor itt lesz az ideje.
Szóval tényleg nem egyszerű eltalálni a tökéletes ruhaméretet.
Kedves 9.39-es válaszoló, lehet, ruhatárat kéne cserélnünk, kár, hogy kislányom van...
Én a kabát miatt vagyok a legmérgesebb. 92-es a beleírt méret, gondoltam, a tél nagy részén jó lesz (kislányom most 75-76 cm), erre így jártam. Gyönyörű kabát, a teszveszen vettem, és le voltak írva a cm-ek is. Akkor átfutott az agyamon, hogy nem lesz-e szűk, de vagy 50 kabátot megnéztem, és mind kb. ilyen széles volt.
Szomorúan látom, hogy nem csak én jártam így...
Az Auchanos ruhák tényleg nagyon szűkek, a Tescosak pedig nagyon szélesek, a C&A-as bodyknak hosszú az ujja, az overálok rövidek, a kabátok pedig óriásiak. A Next ruhák ált. nagyobbak.
Van egy kantáros sínaci és dzseki a H&M-ből, 86-os méret, a naci akkor pont jó volt, a kabát pedig most jó, amikor már 104-es ruhákat hord a kisfiam... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!