Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt valaki hasonlót a...

Tapasztalt valaki hasonlót a mozgásfejlődés során?

Figyelt kérdés

Kisfiam 6 hós. Hasaltatni későn, 2 hós korában tudtuk elkezdeni, mert a köldökcsonkkal volt egy kis komplikáció. De a vállon hordozásnak hála a fejét szépen tartotta már akkor, és a hasalást is gyorsan megszerette. Hamar el is kezdett átfordulni hátról hasra. Láthatónan a kúszást is próbálgatja, egyelőre kevés sikerrel. Hasról hátra viszont még soha sem fordult. Ez gond? Illetve játszik a lábacskáival sokat, de a szájába sosem veszi őket - nem tudom, ez mennyire probléma.

Nagy baba, szóval lehet kicsit "lusta" is, nem tudom.

Külföldön élünk, itt nincs Dévényes vagy hasonló...

Előre is köszi a válaszokat.

2022. nov. 26. 20:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szintén fél éves a kislányom. Oldalra ügyesen fordul, hátról hasra is próbálkozik, olykor sikerül is. Visszafelé kétszer láttam, de akkor is inkább ilyen véletlen eldőlt érzést keltett, mert hintázott jobbra balra teljes testtel. Én nem aggódom, a kislányom mindent pár héttel lemaradva csinált nagyon ügyesen. Először még megijedtem, amikor hason nem forgatta időre a fejét és 3 héttel később sem. Elmentünk dévényeshez, azt mondta semmi baja, ő egy picit "később érő típus". És tényleg kb. minden mozgásfejlődés 2-3 héttel később indul be nala, mint ahogy a nagykönyv szerint kéne. Mutatott pár gyakorlatot mivel tudok neki segíteni, de azt mondta nem feltétlenül szükséges ezekt csinálni, majd halad a tempójában. Szóval ilyen is benne lehet. Majd a védőnő mond valamit. :)
2022. nov. 27. 08:34
 12/13 A kérdező kommentje:
Itt nincs védőnő. Se Dévényes...
2022. nov. 27. 12:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Értem, de valaki biztos van, aki babák mozgásfejlődésével foglalkozik. Kérdezz rá a gyerekorvosnál.
2022. nov. 27. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!