Mennyire tartottátok be a 6 hét szigorú fekvést, otthonlétet?
Olvasgattam itt egy kicsit, valamelyik kérdés alatt írta egy anyuka, hogy ők hamar elkezdték a napi sétákat, 2-3 hét után csinálta a dolgait baba mellett és néhányan éppen a fejét le nem harapták, hogy a 6 hét gyer(m)ekágy nem véletlenül van és hogy majd később cseszheti az egészségét emiatt.
Hétfőn szültem, csütörtökön jöttünk haza.
Jól vagyunk mind a ketten, nekem semmi panaszom nincsen. Vérezni még vérzek, de nem is vártam, hogy azt pár nap alatt letudom. Tegnap felénk jó idő volt délelőtt, egy fél órára el is mentünk sétálni. A baba aludt végig, nem fázott, melege sem volt. Nekem is jól esett.
A kérdésem az lenne még, hogy szerintetek korai reggel/délelőtt, valamint délután elmenni valamerre a babával? Itt a környéken gondoltam csak sétálni vele, akár közben venni egy kávét, sütit valahol, vagy itthonra mindennapi dolgokat.
Ő alhatna a friss levegőn, én meg közben legalább valamennyit mozognék és zenét hallgatnék/néznék valami sorozatot (telefonon).
nem korai, akinek nem az első gyerek az szerinted mit csinál vele addig míg hozni-vinni kell a nagyo(ka)t?
ez csak ilyen - első gyerekes special snowflake vagyok, mert ki merem vinni a gyereket és élem tovább az életemet - dolog 😂
A gyermekágy nem azt jelenti hogy feküdnöd kell, hanem kímélni magad.
Azért, mert ha ebben az időszakban megerőlteted magad: emelgetsz, nagytakarítást csinálsz, "megmutatod milyen kemény vagy"..stb., az később síráshoz vezethet.
Pl: hüvelyfalsérv, méhsüllyedés kialakításához, súlyosbításához...stb.
Ilyenkor még nagyon lazák a szalagok, épp rendeződik vissza minden, ezért nem ajánlott "ugrálni".
Semennyire. Elso baba, de mar a korhazbol is gyalog jottunk haza, hat 10 perc seta, autonk akkor meg nem volt. A baba tulelte. Aztan masnaptol meg napi 2 seta volt, mert van egy benti kutyank, neki ki kell mennie es kesz, nincs olyan, hogy nem. Ugye 7 napot itthon volt a ferjem velunk, szoval abban a 7 napban vihette volna o ki a kutyat haromszor, de nekem is jol esett a seta, igy egyutt mentunk ketszer, a harmadikat meg o intezte, illetve intezi a mai napig, a tobbit en.
Annyi, hogy anyosom 2 naponta hozott nekunk kajat, meg bevasarolt, ha kertuk az elso 2 hetben, ez oriasi segitseg volt, igy a fozest nem en vittem, a ferjem takaritott az elso heten, nekem a kisujjam se kellett mozditani. Amugyis szoptattam 0-24, nem is ment volna 🤣
Aztan persze visszament dolgozni es akkor kezdodott az igazi moka.
Szoval a sok fekves/ules megvolt, igy nem is artott a seta. A szules utan en egyebkent viszonylag jol voltam, gatmetszesem volt csak, az fajdogalt kb 3 hetig, de nem volt veszes.
Nyilvan csaszarnal ez mashogy nezett volna ki gondolom.
Semennyire. Eszemben se volt szigorúan feküdni, szerintem ez hülyeség.
Sétálni is mentünk, amint hazajöttünk a kórházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!