Baj ha a 27 hónapos fiam nem mindent ért meg?
Rengeteg szót mond már, elég sok mindent meg is ért de pár utasítást nem. Ez nagy gond?
Nem mindegyik tárgynak tudja a nevét, legalábbis ha például mondom hogy ott van a földön a hajgumi és hogy adja oda nekem nem érti
Ha a konyhából kérem hogy hozza be a kis műanyag székét azt megérti
9-10 ez így ebben a formában NEM IGAZ! Látnád mennyit kínlódnak sokan, beszédindító tanfolyamokon vesznek részt, mennyit olvasnak, mondókáznak stb. Ha igaz lenne amit írtál, akkor nem lenne az, hogy egy családon belül van olyan gyerek aki 1,5 évesen beszél, és ugyanabban a családban a másik 2,5 évesen még nem, sőt nem is ért meg "mindent". Úgy hogy semmi baja sincs csak lassabban fejlődik a beszéde.
Ez egy bordarúgás azoknak akik mindent megtesznek hogy a gyerekük beszéljen, de te legalább jól megveregetted a saját vállad, hogy lám, te jól csináltad azért megy ilyen jól.
Tájékozódok és foglalkozok vele mégse úgy halad a beszéd ahogy kéne akkor hogy van ez? Semmilyen nagymozgás nem maradt ki, mindent tankönyv szerint csinált, időben. Hol hanyagoltam el, hol voltam szaranya?
Hallása rendben van, beszédindítóra meg azért mennek az emberek hátha szakértők segítenek, ötleteket merítenek...
Akinél az egyik gyerek 1,5 évesen beszél, a másik 3 évesen az csak az egyikre szánt időt? Ha most lesz mégegy gyereked aki csak 3 évesen szólal meg, de amúgy minden rendben vele akkor magadat okolod?
Lehetsz büszke arra hogy jó anya vagy, és sokat foglalkozol a gyerekeddel, de kijelenteni hogy a te érdemed... hát na. Részben max. Részben meg egyéb folyamatoké. Részben érésé, részben személyiségé, részben a tágabb környezeté, részben azé hogy mennyire fogékony a könyvekre és mondókázásra, részben azé hogy mennyi gyerek veszi körül, részben hogy az anyja/apja mennyire beszédes, miket örökölt, érte-e bármi apróbb trauma, akár bölcsi, vagy kistestvér születése.
Ezer meg egy dolog befolyásolja a beszédértést és a beszéd beindulását. Részben te is igen, de ha te ilyet írsz, akkor mit érez a másik? Hogy biztos ő csinált rosszul valamit? Ez így nem helyes. Kérlek egy ici picit gondold át amit írtam mielőtt nekem esel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!