Mikor és hogyan lehet kérni a baba vércsoportjának megállapítását?
Figyelt kérdés
Szüléskor nem hajlandóak megnézni.2010. szept. 29. 18:54
11/19 anonim válasza:
Hát én Rh negatív vagyok, Székesfehérváron szültem, a gyerek 3 hónapos koráig sárga volt, mégsem nézték meg a vércsoportját... CSak annyit mondtak, hogy RH összeférhetelenség nincs. Lesz'rnak itt mindent, tényleg csak imádkozni lehet, hogy minden rendben legyen és az ember mielőbb szabaduljon a kórházból.
12/19 anonim válasza:
Én is érdeklődtem, hogy miért nem írták be a kiskönyvbe a vércsoportját a kisfiamnak, és a védőnő azt mondta, hogy 2010. március elsejétől már nem nézik, mert "sokba" kerül. Szerintem ez nevetséges...:(
13/19 anonim válasza:
Szia! A legtöbb helyen nem alap, csak az RH negatívos anyukáknál nézik meg rögtön a babát, mert ha nem egyezik az RH ,az anyuka egy Anti-D injekciót kap! Tudom mert én is Rh negatív vagyok és megkérdeztem erről az orvosom. A vércsoport azonosítás ügyében meg szerintem is a gyerekorvossal beszélj!
14/19 anonim válasza:
Nem értem, miért fontos, hogy tudd. Akárhányszor szükség lesz arra, hogy tudják a vércsoportot, csinálnak egy meghatározást. 4 terhességem alatt 4x csináltak, pedig a kiskönyveimet megtartottam. Akkor, ha baj van, nem fogják bemondásra elfogadni úgysem a vércsoportot, csinálnak egy gyorstesztet. ha véletlenül tévesen megadott vércsoportú ember rossz vért kap, akár meg is halhat... A gyerekeimét én is csak azért tudom, mert RH negatív vagyok. A fiamnak volt mandulaműtétje, hiába vittem a kiskönyvét, amibe a kórházban beírták a vércsoportját, műtét előtt meghatározták. Szóval, azzal, hogy te tudod, nem leszel előbbre. A gyerekorvostól kérheted, hogy megnézzék, de ki kell fizetni a meghatározás árát.
15/19 anonim válasza:
Nekünk a kiskönyvbe nem írták be, de szüléskor a baba zárójelentésébe beleírták. Ott néztétek? Tuti rá kellett írniuk. Székesfehérváron szültem 2 gyereket.
16/19 anonim válasza:
Március közepén szültem és az én babámnak se néztek vércsoportot. Én A, a férjem B vércsoportú. Csak remélni tudom, amíg nincs baj, hogy nem AB-s lett, mert az elég ritka vércsoport. Ha más miatt vért kell majd venni tőle, én kérem majd a vércsoportmeghatározást is, ha fizetni kell érte, akkor is. De csak ezért nem szúratom meg a babámat.
17/19 anonim válasza:
Nekem 2009 nyarán született a kisfiam, és születése után automatikusan volt vércsoport meghatározás, aminek az eredményét a kiskönyvébe is beírták. A gyerekorvossal próbáld meg megbeszélni...
18/19 anonim válasza:
Valóban nem nézik automatikusan.
A gyerekorvosnál kérhetsz hozzá papirt, természetesen ki kell fizetni a vizsgálat árát.
19/19 anonim válasza:
Katonai dögcédulába sem ütötték bele a '80-as évektől.
Üresen marad a karakterek helye.
Nincs az a sürgős eset amikor elfogadják a korábban megállapított csoportot - mindig elvégzik a keresztpróbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!