Nem tudom rászoktatni az esti fekvésre! 11-nél hamarabb nem alszik el! Mit rontok el?

Még csak 8 hetes... Ez a válasz. Majd ha 8 hónaposan is ezt csinálja, akkor kezdhetsz aggódni... :D
Azért annyit tehetsz, hogy pl. este 8-kor leoltod a villanyt, kikapcsolod a tévét, meg minden hasonló szerkentyűt, hogy ne tudjon semmivel szórakozni, és hátha elnyomja az álom.

Szia!
Nagyon későn van egy 2 hónapos babának a hajnali elalvás, jól látod. Most kell lépned, mert ha elkezdődik nála a fogzás, minden csak rosszabb lesz! Egy ilyen korú baba még 3-4 óránként eszik, így akkor az éjjeli utolsó szopiig gondolom nem is alszik. Nem tudom, hánykor füriztek, de az esti rituálét (játék-füri-vacsi-alvás) kéne szerintem egyre korábbra raknod, hogy ahhoz kapcsolódjon a picinek az éjszaka. Szopi után legyen csend, sötét - esetleg éjjeli fénnyel -, simizés vagy éneklés hogy megnyugodjon és próbáld többször letenni ha esetleg elsőre nem alszik el. A lényeg, hogy megtanulja a különbséget az éjszaka és a nappal között.
Írj, ha van konkrét kérdésed!
16 hós kislány anyukája

Szerintem is aludnia kéne, bár vannak babák, akik ezt nem tudják. Lányom az utóbbi 2 hétben csinálja ezt, bár ő már fél éves és jön a foga..
Próbálj ki akár többmindent is, mindent legalább egy hétig, addig kell beálljon változás.
Én is volt, hogy betettem a kiságyába, lekapcsoltam mindent és én is lefeküdtem. Beszélgetett egy darabig, majd elaludt.
A baba az altatás módját szokja meg, tehát mindenképp legyen rituáléd, és ahhoz ragaszkodj.
Lehet sírás nélkül nem fog menni, de legalább 2 hétig ebben is légy kitartó, a sírásnak csökkennie kell.
Ha nem, kérj tanácsot a védőnőtől, dokitól.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!