Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom rászoktatni az esti...

Nem tudom rászoktatni az esti fekvésre! 11-nél hamarabb nem alszik el! Mit rontok el?

Figyelt kérdés
2008. dec. 24. 22:34
 1/7 A kérdező kommentje:
8hetes! Még a 8 hét alatt egyszer nem aludt el időben! 11 éjfél 1 2 vagy 3 óra! Félek,hogy így marad akkor meg én fogok kipurcanni
2008. dec. 24. 22:35
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Még csak 8 hetes... Ez a válasz. Majd ha 8 hónaposan is ezt csinálja, akkor kezdhetsz aggódni... :D

Azért annyit tehetsz, hogy pl. este 8-kor leoltod a villanyt, kikapcsolod a tévét, meg minden hasonló szerkentyűt, hogy ne tudjon semmivel szórakozni, és hátha elnyomja az álom.

2008. dec. 24. 22:58
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Nagyon későn van egy 2 hónapos babának a hajnali elalvás, jól látod. Most kell lépned, mert ha elkezdődik nála a fogzás, minden csak rosszabb lesz! Egy ilyen korú baba még 3-4 óránként eszik, így akkor az éjjeli utolsó szopiig gondolom nem is alszik. Nem tudom, hánykor füriztek, de az esti rituálét (játék-füri-vacsi-alvás) kéne szerintem egyre korábbra raknod, hogy ahhoz kapcsolódjon a picinek az éjszaka. Szopi után legyen csend, sötét - esetleg éjjeli fénnyel -, simizés vagy éneklés hogy megnyugodjon és próbáld többször letenni ha esetleg elsőre nem alszik el. A lényeg, hogy megtanulja a különbséget az éjszaka és a nappal között.

Írj, ha van konkrét kérdésed!

16 hós kislány anyukája

2008. dec. 24. 22:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is aludnia kéne, bár vannak babák, akik ezt nem tudják. Lányom az utóbbi 2 hétben csinálja ezt, bár ő már fél éves és jön a foga..

Próbálj ki akár többmindent is, mindent legalább egy hétig, addig kell beálljon változás.

Én is volt, hogy betettem a kiságyába, lekapcsoltam mindent és én is lefeküdtem. Beszélgetett egy darabig, majd elaludt.

A baba az altatás módját szokja meg, tehát mindenképp legyen rituáléd, és ahhoz ragaszkodj.

Lehet sírás nélkül nem fog menni, de legalább 2 hétig ebben is légy kitartó, a sírásnak csökkennie kell.

Ha nem, kérj tanácsot a védőnőtől, dokitól.

2008. dec. 25. 00:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is ebben helyzetben vagyok, csak azzal a külömbséggel, hogy egész este sír a kislányom( nappal nagyon rendesen alszik.) Én 8-tól szoktam altatni és jóesteben 10- 11-re elalszik. Csak bírni kell idegekkel.
2008. dec. 25. 08:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,hogy megosztotta velem tapasztalatait és segíteni próbál! Aranyosak vagytok!!!!!
2008. dec. 25. 10:42
 7/7 anonim ***** válasza:
én még annyit tennék hozzá, hogy ne altasd, már úgy értem, hogy a rituálékat tartsd be, mindig mindent ugyanakkor, ugyanúgy, majd ha minden lejárt, hagyd magára, hogy elaludjon. nem úgy értem hogy sírni, hanem az enyém pl. úgy alszik el, hogy egy kicsit még zakatol egyedül. Mellette vagyunk, tehát magára az nem azt jelenti, hogy elvonulunk, mert igazából nincs hova, csak egy szoba van kész a házunkból, de rá is bízunk valamennyit ebben a ritmuskialakításban. Sok szerencsét és kitartást, nem egyik napról a másikra fog ez menni, de menni fog!
2008. dec. 25. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!