Gyermekvállalás! Mi a véleményed erről a cikkről?
Természetesen nekem is van véleményem, de egyelőre nem szeretném megosztani. Kíváncsi vagyok, hogy másban milyen érzéseket indikál.
Én sem szeretnék gyereket, de nem értek egyet sokmindennel, ami a cikkben van.
Egyfelől ez egy önigazolás: de azt meg minek? Miért kéne bárkinek magyarázgatni, hogyha valaki nem szeretne gyereket? Nyilván azért, mert a cikkíró a szíve mélyén szeretne, csak nem úgy alakult az élete. Sajnálom emiatt. De akkor sem kell bizonygatni. Nekem is sok minden nem jött össze úgy, ahogy szerettem volna (a gyerek nincs köztük).
"Nem tetszik a világ, amibe „beleszülném” azt a kisembert. Őszintén, ti tudjátok, mi lesz itt harminc év múlva?"
Ok, ilyen erővel nekem sem kellett volna megszületni, meg még sokunknak sem. Sosem volt ez a világ teljesen biztonságos. Gyerek nélküliként ezt nem tartom érvnek.
Ugyanígy az "X milliárdan vagyunk" érvet sem szeretem. Én nem vetem meg az épp terhes barátnőmet, mert már a második gyereküket vállalják, hogy miattuk van túlnépesedés. Ezt a problémát Afrikában és Ázsiában kéne kezelni. A klímaválság tényleg aggasztó, de akkor oda lehet menni kopogtatni az indiai és kínai óriáscégekhez, mert azok a legnagyobb szennyezők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!