Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Köldöksérve van a babámnak.3hó...

Köldöksérve van a babámnak.3hónapot töltötte. Mire számoljak? Kell valamire vigyáznom?

Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne nagyon sírjon és erőlködjön. 16 hónaposan még mindig kint van.
2010. szept. 29. 15:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem sokat tehetsz, csak bízhatsz benne, hogy elmúlik. Az orvosotok boztosan figyeli, hogyan alakul. Három éves kor alatt nem szoktak semmit csinálni vele, mert elmúlhat. Utánna is inkább csak a lányokat műtik és őket is csak nagyobb sérv esetén, hogy terheségük alatt ne legyen gond.
2010. szept. 29. 17:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia! A fiamnak is volt, kb 2 honapos koraban jott ki es eleg nagy volt. Doktorneni leragasztotta neki, mondta minden nap csereljuk a ragasztast. Este mikor levettuk a ragasztast lattam, hogy a ragaszto teljesen kikezdte a kis boret. Gondoltam en ezt nem fogom csinalni vele. Masnap vettem 5 centi szeles gumiszalagot es tepozarat. osszevartam, a koldokebe tettem egy darag vatta labdat es ugy tettem kore a gumiszalagot, persze valami pamutot tettem ala. 1 honap mulva mar hire sem volt a servnek, mikor mentunk tanacsadasra meg is lepodott a dokineni. Nekunk ez nagyon bejott. Egyebkent azt mondtak, hogy nem faj a babanak a koldokserv.

jo egeszseget nektek!

2010. szept. 29. 21:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! A mi babánknak is az volt/van(?) ...már nem látszik. A doktornő és a védőnő is tiltakozott,hogy ragasszuk,állítólag attól nem műlik el. Viszont azt is mondták,hogyha élesen sikítva sír,akkor nézzük meg,hogy nem-e kemény,mert akkor kizáródott a bél,és rohanjunk a klinikára. Gondolhatod,hogy minden sírásnál tapogattuk. Végül elkezdtük ragasztani,mert úgy nem tudott kitüremkedni. Kb. 4 hétig ragasztottuk(géz golyócska a köldökbe és Mefix tapasszal leragaszt),és most már nincs kidudorodva,és nem is ragasztjuk.
2010. szept. 30. 09:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat!
2010. szept. 30. 12:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak is van-volt köldöksérve. Azért írtam, hogy volt, mert mi is ragasztottuk orvosi javaslatra, aztán a sebész azt mondta rá, hogy elmúlt. Aztán elkezdtünk Dévény tornára járni, ahol sokat sírt, és szerintem kiújult neki. Ha ül befelé van a köldöke, ha áll, akkor kidudorodik. Azóta nem vittem sebészhez, mert állítólag csak fél éves kor alatt használ a ragasztás, most már csak reménykedni lehet, hogy elmúlik. A műtét csak később szokott lenni.

Aki azt a tépőzáras, gumis módszert írta nincs róla fotója, mert nem tudom elképzelni hogy mi az amit használtak? Szeretném kipróbálni, hátha segítene neki.

2010. szept. 30. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!