Az újszülött kori Uh szűrés mennyire lényeges? (6 hétig) Nem 6 hetes korig kellene megcsináltatni a koponya, has és csípő ultrahangot?
Akkor megismétlem. Az ultrahangos csípővizsgálatot 6 hetes korig szokás elvégezni, a röntgeneset meg 4 hónapos kor körül, amikor már csontosodik.
Sajnos bennünket sem küldtek 6 hetesen UH-ra. Szerencsére nem lett gondunk, de akár lehetett volna.
Olvasd el ezt: [link]
Végig sem olvastam, már az elején benne van, amit én írtam, hogy 4 hónapos korig kell elvinni az ortopédiára, és ott végzik a csípőultrahangot... Kötelező röntgenről pedig szó sem volt.
Olvass, mielőtt kioktatsz!
Szerintem meg te vagy az, aki végig se olvassa és nem érti, amit más ír, aztán még te vagy megsértődve.
"Kötelező" csípőultrahangról egy szót se írtam. Amit írtam: 6 hetes korban ajánlott elvégezni az ultrahangos csípőszűrést, a korai felismerés végett. De ha először csak 4 hónapos korban vizsgálják, az már lehet, hogy kicsit késő, korábban kellene, akkor könnyebb a gyógyítása.
Szövegértelmezés rulez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!