Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az újszülött kori Uh szűrés...

Az újszülött kori Uh szűrés mennyire lényeges? (6 hétig) Nem 6 hetes korig kellene megcsináltatni a koponya, has és csípő ultrahangot?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm nem igazán aktivizálja magát ezen a téren és az orvosa is azt mondta,hogy majd 4 hónaposan megnézi a kicsit.Nem lesz ebből baja?
2010. szept. 29. 14:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Akkor megismétlem. Az ultrahangos csípővizsgálatot 6 hetes korig szokás elvégezni, a röntgeneset meg 4 hónapos kor körül, amikor már csontosodik.

Sajnos bennünket sem küldtek 6 hetesen UH-ra. Szerencsére nem lett gondunk, de akár lehetett volna.

Olvasd el ezt: [link]

2010. szept. 29. 16:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Végig sem olvastam, már az elején benne van, amit én írtam, hogy 4 hónapos korig kell elvinni az ortopédiára, és ott végzik a csípőultrahangot... Kötelező röntgenről pedig szó sem volt.

Olvass, mielőtt kioktatsz!

2010. szept. 29. 17:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem meg te vagy az, aki végig se olvassa és nem érti, amit más ír, aztán még te vagy megsértődve.

"Kötelező" csípőultrahangról egy szót se írtam. Amit írtam: 6 hetes korban ajánlott elvégezni az ultrahangos csípőszűrést, a korai felismerés végett. De ha először csak 4 hónapos korban vizsgálják, az már lehet, hogy kicsit késő, korábban kellene, akkor könnyebb a gyógyítása.

Szövegértelmezés rulez.

2010. szept. 29. 17:18
 14/15 anonim ***** válasza:
Leírom az én történetemet.Nállunk kötelezöen elküld a gyerekorvos 6 hetes korba koponya,hasi és csípö uh-ra és milyen jól teszi,pedig nállunk nincs is állami finanszírozású csak alapítványi és rohadt drága,de mindent a babámért.3500grammal és 55cm-rel született a kisfiam.Kívülröl majd ki csattan az egészségtöl és eszünk ágába nem jutott,hogy neki bármilyen betegsége lehet is.3 hónapos és 6 kiló.Nagyon szépen eszik és vidám baba.Na szóval elmentünk az uh-ra majd az ottani orvos közölte,hogy nem olyan formájú a mája mint kéne lennie.Elküldtek minket a gyereklinikára ahol újabb uh,vérvétel,altatással egybekötött MR vizsgálat és megint uh,vérvétel.Ezt csináljuk 6 hetes kora óta és most a héten közölték,hogy 70%-ba biztosak benne,hogy érdaganata van a gyermekemnek a máján,szóval aki csak teheti mindenfélaképpen vigye el a babáját mert nagyon fontos!!!Nem elhanyagolható.
2010. szept. 29. 18:15
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 29. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!