Mészáros vezetéknévhez lánynevek?
Hanyagoljuk azt a gyenge poént,hogy Lőrinc. Egy ideig úgy volt,hogy az én nevemet kapja (Gabriella), de inkább úgy döntöttünk legyen neki más neve. Teljesen azért nem vetettük el,de dűlőre még nem jutottunk. Lehetséges opciók:
Boglárka, Tímea, Veronika ( Veraként viszont nagyon nem,és gyanítom, sajnos mindenki így hívná), Emília,Karolina, Zselyke, Noémi,Hajnalka, Viktória,na meg persze a Gabriella is itt van még. Elsősorban ezek az opciók,de ha egyik sem tetszik,jöhetnek még ötletek.
A mi környezetünkben a Veronokákat nem becézzük Verának. Vercsi, Roni, Nika. Ezeket hallottam rá.
Szerintem nagyon szép név. Nálunk is listán volt, de mivel a férjem nagyiját így hívták, mást választottunk. Egyébként nekem a Vera se csúnya, de ugye ez csak ízlés kérdése.
A Viktória is nagyon szép.
Egyedül a Zselyke ami nekem nem szimpi (nem tudom megmagyarázni miért)
Viktória vagy Noémi.
A Zselyke nem illik hozzá.
Krisztina
Adrien
Kata, Katalin
Gerda
A Noémi tetszik!
Noémi, Veronika
De én egy rövidebb névvel is el tudnám képzelni, pl. Lilla, Éva
Boglárka: Szép hangzású illik a vezetéknévhez, én a virágra asszociáltam szerintem gyönyörű és sokoldalú.
Veronika is hangzatos név és a jelentése: Győzelmet hozó. Van egy latin mondás: “Nomen est omen” jelentése: Nevében a sorsa. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!