Más is szív a szomszédokkal?
Felettünk egy 1-1,5 éves gyerekes pár lakik. Hallom a sírást, az egésznapos hisztit, a dübörgő rohangálást. Ezek még nem is zavarnak, gyerek, hát istenem. Viszont mintha 10 percenként valamit leejtenének, bútort húzgálnának, üveget borítanának fel a járólapon, stb. Ami hirtelen, éles zaj. Én is összerezzenek néha, az 5,5 hónapos kislányomat pedig felébreszti.
Próbáltam finoman szólni nekik, de az volt a válasz arogánsan, hogy nem tudja a gyerekét odakötni egy székhez, igazán lehetnék toleránsabb, ha már nekem is van gyerekem. Próbálok, de amikor a nappali alvásaink 10 percesek, mert felriad minden ilyen zajra a babám, este meg áll a bál a túlfáradás miatt, akkor nagyon nehéz toleránsnak maradni...
Mielőtt jön a tipp, elköltözünk. Folyamatban van az adás-vétel, de 2 hónapot még szeretnénk valahogy nyugalomban létezni.
Mit lehet tenni ezzel? Hogyan altassam a babámat, hogy ne ébredjen meg ilyen zajokra? Nem igényli a síri csendet, de az éles hangokra felriad.
Nálunk a szomszéd a felújítást pont a szülés előtt fejezte volna be terv szerint, de egy hónapos csúszas lett a vége... én már nagyon kivoltam tőle, de szerencsére a babát nem zavarta, békésen aludt, nem tudom hogy csinálta.
A másik szomszédban akkor volt 2-3 éves a kicsi, a már hűvös őszi időben minden reggel kivágták az udvarra, reggel 6-tól, 6:20-ig, gondolom nem bírták elviselni az üvöltését a szülei sem. Mi rendszerint rá ébredtünk fel :(
Nálunk is csak akkor volt nyugis alvás, ha nem voltak itthon a szomszédok. Hiába szóltam, nem ertették meg. Ha nem a gyerekek ordítottak, akkor apuka bömböltette a zenét az udvaron.
Nálunk a megoldás a feher zaj volt, nem volt tökéletes, de sokat segített. Ga meg nagyon durva volt a helyzet, akkor a babakocsiban altatós időszakban elmentünk sétálni
Mondanám, hogy ezek a papírvékony falú társasházak már csak ilyenek.
Én kertesben lakom, de a szomszédban van három gyerek. Eddig nyugodt volt a környék, most katasztrófa. Kint a kertben alig lehet megmaradni, reggeltől esig megy a visítás és az ordibálás, gyakran hisztivel. De hát, mindent tolerálunk a gyermekesek érdekében..
Nézd minden gyerek más. Van aki tök jól eljátszik csendesen, más meg rohangál egész nap. Esetleg még ügyetlen is és mindent elejt.
Nem sok mindent tudsz tenni ellene.
Babakocsiban esze ágában sincs aludni, utálja. Az autót is. :) Meghát hogy őszinte legyek valahol röhejesnek érzem, hogyha aludni akar az ember (gyereke) egy jót, akkor el kell mennünk itthonról...
Tudom, nem szép, de jó olvasni, hogy vannak rosszabb helyzetek is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!