Más is szív a szomszédokkal?
Felettünk egy 1-1,5 éves gyerekes pár lakik. Hallom a sírást, az egésznapos hisztit, a dübörgő rohangálást. Ezek még nem is zavarnak, gyerek, hát istenem. Viszont mintha 10 percenként valamit leejtenének, bútort húzgálnának, üveget borítanának fel a járólapon, stb. Ami hirtelen, éles zaj. Én is összerezzenek néha, az 5,5 hónapos kislányomat pedig felébreszti.
Próbáltam finoman szólni nekik, de az volt a válasz arogánsan, hogy nem tudja a gyerekét odakötni egy székhez, igazán lehetnék toleránsabb, ha már nekem is van gyerekem. Próbálok, de amikor a nappali alvásaink 10 percesek, mert felriad minden ilyen zajra a babám, este meg áll a bál a túlfáradás miatt, akkor nagyon nehéz toleránsnak maradni...
Mielőtt jön a tipp, elköltözünk. Folyamatban van az adás-vétel, de 2 hónapot még szeretnénk valahogy nyugalomban létezni.
Mit lehet tenni ezzel? Hogyan altassam a babámat, hogy ne ébredjen meg ilyen zajokra? Nem igényli a síri csendet, de az éles hangokra felriad.
Hát akkor mit szóljak én.
Két éve eladták a mellettünk lévő lakást. Azóta megy a "felújítás". Az eladó feéújította, az új vevő átalakította, azóta megint új vevő van, aki telejesen szétveretett mindent, megy az ütvefúró, flex, stb.
Még jó, hogy szombat, vasárnap csend van.
Sajnos a szomszedokat nem lehet megvalogatni.
Mikor gyerek voltam, folyamatosan rendorsegi, birosagi ugyeink voltak a szomszeddal ( o komoly dolgokat, karokozast csinalt).
Most felnottkent, masik varosban, ugyanez van. A rendorseg havonta jon hozzam a szomszedok miatt.
Borzaszto, es senki nem tud mit csinalni, es itt nem ledobott targyakrol van szo hanem betores, es hasonlok. 😡
Igen, azt is megkaptam, hogy majd én is megtapasztalom. :D Szerencsére mi addigra családi házban fogunk élni, így senkit nem fog zavarni a székhúzgálás, üveggolyó dobálás, meg nemtudom. A bútortologatás szerintem csak odafigyelés kérdése lenne. Pl. filckorong a széklábakra. Mindenre, ami "karistolja" a járólapot, laminált lapot a tologatással. Ez már legalább egy zajforrás minusz.
Egyébként én valahogy úgy vagyok vele, hogy én próbálok megértő lenni, elfogadom az élettel járó zajokat (dübögés, sírás, stb. hiszen mi is leszünk ebben a cipőben), de ő is próbálhatna megértő lenni és legalább az ellen tenni, ami ellen tud. Ők egy fél éve költöztek ide. Előttük a nagyszülőkhöz jött a 2 és 4 éves unoka, ők ketten nem voltak ennyire zajosak, pedig egy darabig 6-an laktak a 2,5 szobás lakásban, utána is komplett szüneteket töltöttek itt a gyerekek.
Nem tudom, mindegy. Lehet csak az én idegeim vannak már ki. Sajnos az egész lakásban hallani, picike és az amerikai konyha a központi hely, onnan nyílik minden.
Az alapzajt megpróbálom, hátha tompítja az éleset, köszi a tippet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!