9 hónapos baba mellé jó ötlet volt egy Boston Terrier?
Ház fognak még meglepetések érni úgy látom.
Nem egy vérengző fenevad, de az h kis testű kb semmit sem jelent.
Ahogy írtam már, majd jön a dac korszak, a dominancia harc (igen a babával szemben) stb Az h a 3 hónapos kutya ritkán ugat, ez EGYENLŐRE ilyen csak.
A kutyusnak nem. lesz elég h napi 1-2 sétáltatva van (gondolom ez annyi h leviszed pisi kakira) ez nagyon kevés még egy kis testű kutyának is. Pláne kölyöknek
#1-es vagyok, jöttem
kicsit bővebben kifejteni a saját tapasztalatokat.
Nekem kb 7 éves kistestű keverék (kanapé) kutya mellé érkezett idén a fiam, ennek 5 hónapja. Anno 5.5 éve mentettük a kutyát, akkor 1 hónapig hezitáltam rajta, mert mi lesz ha gyerek lesz, lakásban lakunk én meg nem vagyok egy nagy kutyasétáltató stb… aztán úgy voltam vele, hogy most csak azért ne tartsuk meg, mert ki tudja mit hoz a jövő? Lehet nem is lesz gyerekem lehet, hogy addigra lesz kertem, lehet a kutya meg sem éli már a jövő évet se…
No kertem nem lett, gyerek igen, a kutya él és virul és kiderült, hogy nagyon is kutyasétáltató vagyok. Voltam.
A baba születése után 2 héttel jött haza a kutya a szüleimtől, úgyhogy azonnal kénytelenek voltunk beépíteni őt a mindennapokba. A nyár egyszerű volt, betettem a babakocsiba a gyereket abban amiben éppen volt és nosza, akár napi 3x is. Most ez már sokkal bonyolultabb az öltöztetéssel, sok a hiszti, mire elkészülünk a gyerek van, hogy elalszik, akkor már meg nem mozdítom, a kutya meg már kaparja a falat, hogy menne le, + 4-kor már sötét van.
Nekem többnyire itthon van a párom, 80%-ot átvállal a kutyából, de ha nincs itthon akkor egész nap nincs. Napi 3x fel-le öltözni vetkőzni és lemenni esőben nem nagy poén.
Mikor felérünk sír a gyerek mert melege van, sír a kutya mert éhes (az enyém legalábbis rémes hisztit képes csapni a kajáért így ősszel amikor készül a télre) és belül sírok én is…
Külső szemmel biztos jól nézünk ki odalent a babakocsival, babával meg a mellette szépen sétáló kis cuki kutyával, biztos mókásnak és meghittnek tűnik( legalábbis én ilyenekkel tuningoltam magam még a terhesség alatt, ha babakocsis anyukát láttam kutyával ) de sokkal nehezebb mint ahogy ez kívülről látszik.
És akkor a szőr… javíts ki ha tévedek, de én a boszikról is úgy tudom, hogy híresen lombhullatók. Én nem vagyok sem tisztaságmániás sem paramami, -ami bemegy ki is jön - de 5 hónapja a kezemhez van nőve a porszívó, mert a gyereknek az orrában, fülében, szájában kutyaszőr van folyamatosan főleg ebben a vedlési időszakban úgy, hogy még nem is kúszik-mászik, tehát a saját mércémmel mérve nem duplán takarítok hanem hatszorosan, minden egyes nap, de van hogy napi többször is felporszívózok.
Ha azt a kérdést írtad volna ki, hogy legyen e kutya a gyerek mellé egész biztos megpróbáltalak volna lebeszélni főleg egy kölyökről ami fajta ide vagy oda még bármilyen lehet… nekem is terrier szerű a kutya (jack russel) de istenemre iszonyat lusta egy teremtmény és még egy papírzsepit sem szedett szét soha szóval nekem még mázlim is van vele.
No meg amit többen is írtak, nekem is kacag a gyerek anyósomra, mégsem költöztetném be :D
Plusz nyomott orrú. Ha szapis akkor 15millió féle problémája lehet majd, ha nem az akkor csak 1 millió körüli.
Aranyos, hogy érdeklödsz :)
Nem panaszkodhatok, sikerült megtanítani a kutyust, hogy a babára nem ugrálhat így nyugodtan játszhat a kislányom a földön. Elsétál csak mellette vagy leül hozzá és engedi, hogy piszkálja (nem tépegeti vagy hadonló) Persze ott vagyok, figyelem, egyedül nem hagyom öket.
Emellett mással nem volt probléma, sétáltatás megy rendesen, nem esik nehezemre babával és kutyussal elmenni sétálni, van kutyapark a közelünkbe, oda is el szoktunk menni. Játszunk a lakásba is ha épp ahhoz van kedve, úgy, hogy lekopogm eddig nincs nagyobb probléma :)
Nem tudom olvasni-e fogja bárki még ezt a kérdést, de megírom mi van velünk azóta.
Meg kell, hogy mondjam, életünk legjobb döntése volt a kutya. Kislányommal imádják egymást. Nagyon szépen eljátszanak együtt, ilyenkor van idöm pl összedobni egy gyors ebédet, elmosogatni stb. Séta közbe a kislányomnál van a póráz, így nagyon jól megy a séta, irányítom a kutyát kislányom pedig megy utána. 3szor megyünk együtt sétálni és este még egy eü séta.
A rosszmájú kommentelöknek pedig üzenném, soha az ég világon a kutya nem próbálta lebirkózni, ledominálni a babát, nagyon figyel rá és védi. Nem hangoskodik, amikor mi alszunk, kutya is alszik, nem kelt minket se és a kicsit se. Türelmesen kivárja, hogy elkészítsük a kicsit és induljunk sétálni. Egy rossz szavam nem lehet rá.
Tehát azoknak akik meg akartak rémiszteni, hogy ezentúl pokol lesz az életem meg kell, hogy mondjam, nem lett az.
Na de szuper !
Szerencses a gyereked, hogy kutyaval nohet fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!