Hogy veszeljem at az ujszulottemmel az ovis virusidoszakot?

Most olvastam pont a napokban, hogy elvileg lehet kérni oltást az RSV-re. Sajnos nem olyan hatékony, mint mondjuk a bárányhimlős, havonta kell ismételni, de talán az első pár hónapban egy kicsit segíthetne. Én is 1-2 héten belül szülök és van egy bölcsis nagylányom, szóval pont emiatt néztem utána, én meg is fogom kérdezni a gyerekorvost, hogy szerinte van-e ennek értelme.
Amúgy gyakori kézmosás a nagynál is, és ha taknyol-köhög, akkor nem engedni a pici közelébe. Nagyon mást nem lehet tenni. Én bízom az anyatej védő szerepében, ha engem le is dönt a lábamról az influenza, talán a picit védik a tejből átjutó ellenanyagok valamelyest.

Az anyatej vedi az elso idokben, mire nem addig meg mar eleg eros.
Ettol felesleges rettegni, nem te vagy az elso akinek tobb gyereke van.

Tavaly én is féltem hogy mi lesz. Azóta megedződtem.
Az akkor középsős fiam szeptemberben hazahozott egy vírust az akkor 6 hetes kistesónak aki lázas lett. Mondanom se kell egyből ügyelet, aztán kórház vérvétel vérvétel hátán nehogy agyhártya gyulladás és hasonlók legyenek. 6 nap után jöttünk haza, mint kiderült egy szimpla ovis vírus miatt. Aztán féltettem mindentől, szerencsére a nagytestű nem egy beteges gyerek ritkán hogy haza bármit is.
7 és fél hós volt amikor hányás hasmenéses vírust hozott haza ami miatt szintén kórház annyira megijedtem 4 napig voltunk bent úgy hogy semmilyen gyógyszert nem kapott.
Aztán 9hós volt amikor a bárányhimlő kapta el a nagytól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!