Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit és milyen értékben vásárol...

Mit és milyen értékben vásároltok karácsonyra 2 év körüli gyermeketeknek?

Figyelt kérdés

2022. nov. 7. 10:47
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
75%
Futóbiciklit, akkor még 14 ezer Ft volt szállítással együtt.
2022. nov. 7. 11:00
 2/30 anonim ***** válasza:
62%

Év közben gyüjtögettem amit tudom hogy szeretne, és időnként megkapta valamilyen alkalomra, vagy épp csak úgy. Kapott két évesen plüsst, könyvet, kifestőt, puzzlet, hajcsatokat, babakonyhába felszerelést, babát, nem volt különösebben drága, ezek pár száz, ezer forintos tételek. Ugyanúgy örült a színes ceruzának mint a futóbiciklinek amit karácsony előtt 3 héttel a szülinapjára kapott.

Nálunk nincs ilyen hogy egyszerre elköltünk sok pénz egy-egy alkalomra. Pl. nyár elején 2,5 évesen kapott pedálos biciklit 40ezerért, semmilyen alkalom nem volt, csak akkor használtuk jobban. Majd utána névnapjara rollert 15ezerért.

Ha esik a hó karácsonyra (akkor lesz 3 éves) szankót fog kapni max 10ezerért, ha nem fog esni majd jövőre kap, vagy ha januárban havazik akkor veszem meg csak úgy. Tavaly is ez volt a terv, de nem vettük meg mert csak egy napig havazott.

Kifejezetten karácsonyra eddig egy puzzlet vettem meg kifesőkönyvet, összesen volt egy ezres, még majd kap vonatot max 5ezerért, és pár apróságot még kitalálok.

Illetve vettem adventi naptárat, abban lesznek pici ajandékok minden napra.

Tegnap kapott vilagító szarvas díszt és zenélő dísz körhintát 25ezerért, együtt vettük, de tudja hogy csak karácsonyra veheti elő.

2022. nov. 7. 11:22
 3/30 anonim ***** válasza:
84%

5-10 ezer között szoktam ajándékot venni.

A keresztszülők is és a mamák is ebben az kategóriában vásárolnak (vagy inkább megvetetik velem 😅)

Interaktív kutya, mágnesesrajztábla, pattogó csacsi, karácsonyi mintás takaró volt a lányomnak.

A fiamnak Mentő és kukásautó,csacsi, takaró.

Kaptak még gyurma készletet közösen.

2022. nov. 7. 11:36
 4/30 anonim ***** válasza:
84%
2 gyerek van, 1 és 2.5 évesek. Mind a kettő kb 10ezer értékben kap. (Eddig 2 ajándék van fejenként, még egy 3.van tervben mind a 2nek)
2022. nov. 7. 11:38
 5/30 anonim ***** válasza:
36%
5-10 e ft? En 45 ezerert rendeltem eddig 5 db ajandekot. Mi tobbet szoktunk akkor venni ugy latszik mint a többség. Elektromos álló jatek porszivo,playmobil kukasauto,furdojatek, orvosi taska keszlet es jatek furo. Es meg ebben nincs fejleszto fa jatek,kirako stb. De azt mar a rokonsaggal,mamakkal vetetem meg.
2022. nov. 7. 11:55
 6/30 anonim ***** válasza:
49%

Én sem szoktak nagyon 10 e forintnál nagyobb összegben játékot vásárolni.

Atom feleslegesnek tartom, mert úgy is hamar megunja.

Egy 2 éves gyereknek 45 e ft ajándék? 🤦‍♀️ Ezt a logikát sem értem, minek kell 5-8 ajándék egy kisgyereknek?

Utana meg csodálkozik sok szülő, hogy a gyerek jómódjában nem tud mihez kezdeni. 🤷‍♀️

A kevesebb, néha több..

2022. nov. 7. 12:07
 7/30 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk mindenképpen 1 db ajándékot vesz a gyerekeknek. Így is kapnak 24e délután 3dbot

Másnap 2dbot

Doszt elég. Nem győzöm így is szelektálni a játél áradatot a 3 gyerek mellett!

Egyébként van amelyik kb 1 hónapig érdekes. Az ilyet elteszem, 3 hónap múlva előveszem. Ha akkor sincs rá nagy igényük, megy a háztól (eladom, elcserélem, odaadom barátnőm gyerekeinek)

Egy 2 éves gyereknek felesleges ez a sok kacat szerintem.

Még a 7 évesem is max 10 ért kap ajándékot. Majd ha nagyobb lesz és kell telefon, meg tablet meg tudom is én mi, akkor lehet nagyobb összeg, mert ilyenből pl inkább megveszem a drágábbat, ha jobb ár érték arányban van.

Mi "drágább ajándékot" szülinapokra veszünk, mikor egyszerre nem kapnak meg mindent (együtt karácsonyozunk a mamáékkal, meg a keresztszüleikkel) de a szülinapoknák kb csak a következő hónapban tartjuk meg a mamáknál. Na meg már tavadz illetve nyár van. Így ilyenkor kaptak bicajt, trambulint, rollert, faházat stb

2022. nov. 7. 12:21
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Most babakonyhát kap, ~30e körül vettük.

Nagyjából egyébként ezt az árkategóriát szoktuk tartani az ajándékozáshoz, nyáron a szülinapjára is futóbiciklit kapott, hasonló értékben, meg a tavalyi karácsonyra is ha jól rémlik, hasonló árfekvésben vettem neki mindenfélét.

De mi sosem ajándékozunk "csak úgy", szóval nálunk az van, hogy ha karácsony/szülinap, akkor az olyan is. Egymásnak is, közeli családtagnak is, és nyilván akkor gyereknek is. A tágabb rokonságnak is le van adva egyébként a lista, hogy miknek örülnénk, szemezgessenek, ott a legdrágább tétel is talán 7-8 ezer körül van, szóval nem arról van szó, hogy mindenáron a nagyon drága dolgokat várjuk el, és nyilván egy 2 éves még nem igazán ez alapján szelektál :D De nekünk ez fontos.

9/30 A kérdező kommentje:

Mi a kettő között vagyunk ezek szerint. Babakonyhát tervezünk venni 20-25 ezerért.

A nagyszülök kb. 15-20 ezer forint értékben adnak, de mindig megkérdezik, mit adjanak, most egy kis kézműves szettet akarok összerakni, gyurma, kirakó, ceruza, satöbbi, ennyi pénzből sok ilyen "apróság" kijön.

De amúgy nincs sok játéka, erre figyelünk, szinte csak alkalmakra kap valamit. Viszont 10 ezer forint alatt én is úgy látom, hogy csak apróságokat lehet kapni, egy babakonyha, lego vagy futóbicikli tényleg ennél drágább, pedig nem hiszem,hogy ezek felesleges dolgok, amiket 1-2 nap alatt megun a gyerekm

10/30 anonim ***** válasza:
55%

Pont mint a 2. hozzaszolo.

Nalunk a Karacsony nem a penskoltesrol szol, igy egesz evben ha meglatok valamit megveszem, es elrakom. Itt kis dolgokrol van szo. Nagyszuloktol, rokonoktol, baratoktol, meg kap annyi mindent, hogy boven el van latva, igy konkretan en karacsonyra nem veszek semmit.

2022. nov. 7. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!