Lehet hogy szíjat fognak adni a kisfiamra. Nagyon kétségbeestem. Nagyon durva a kengyel?
Nincs kifejlődve egyik oldali csípőmagja sem. 2 hónapig terpeszpelust kell ordani, ha ezzel sem javul, akkor szíjba teszik. Magam alatt vagyok, sajnálom szegénykét, majd meg szakad a szívem. Nn nagy a baj?
Előre is köszönöm a válaszokat, Boldog Karácsonyt Nektek!

Azért én kicsit bíztatnálak is, hátha megússzátok.
Nekünk 6 hetesen kellett elkezdeni a terpeszpelust, igaz, kötött csípő miatt (fogalmam nincs, ez mennyire más probléma a tiétekhez képest), de a lényeg, hogy az egyik kontrollon már minket is kengyellel, illetve 2 éves korban műtéttel fenyegettek, de aztán pár kontrollal később, konkrétan 4 és fél hónapos volt a manó, azt mondták, hogy tökéletes a csípője!!!
Addig tornáztattuk és terpeszpelusoztunk.
A Ricsi hevederes terpeszpelust ajánlom, én is itt olvastam róla, szerintem nekünk az hozta meg a nagy változást, előtte a gumibugyis nemigen segített.
Szóval fel a fejjel!
De ha aztán mégis kellene a kengyel, akkor sajna muszáj lesz, de értelek, én is iszonyat izgultam a kontrollokon, hogy mit is mondanak majd, nagyon tartottam tőle.
Ja, és a kontrollokon láttam babócákat kengyelben és ott nagyon jól elvoltak benne.

Szió!
Az én kislányomnak is fejletlen volt a csípőmagja. 6 hetes korában az ortopéd orvos azt mondta, hogy terpeszpelust kell hordanunk 4 hétig (nekünk is Ricsi hevederes pelus volt), mivel a terpesztartás serkenti a csípőmag fejlődését. CSodák csodájára a kontrollon már teljesen ki volt fejlődve a csontmagja. Az egyik orvos ismerősünk azt mondta, hogy 4 hónapos korukra kell kifejlődnie, és még utána is kezelhető kengyel nélkül.
Az ortopéd dokink engem is megnyugtatott (mivel mindenki a kengyellel riogatott), hogy a csípőficamos gyerkőcök kapnak csak szíjat. Bár ahány orvos, annyiféle vélemény.
Én azt mondom, hogy érdemes más dokinak is megmutatni (mi is így tettünk). Ha ugyanazt mondja, akkor megnyugszol, hogy tényleg nincs mit tenni. A terpeszpelus egyébként egyáltalán nem viseli meg a babákat. Bár az ortopédián találkoztam olyan babákkal is, akik a kengyelt is jól viselték.
Fel a fejjel, én szurkolok!!!
Zita (35 hetes kislány anyukája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!