Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam még nem beszél, mit...

Kisfiam még nem beszél, mit tehetünk?

Figyelt kérdés

Kisfiam Áprilisban lesz 4 éves és nagyon eleven gyerek semmi kirivó nincs benne játszik hisztizik bújik és benem áll a szája csakhogy úgy beszél hogy nem lehet érteni (dádá stbstb) Ő probál komunikálni de még 1 tiszta szót nem mondott ki.

Szeptemberben kezdtük az ovodát (elötte bölcsödés volt) direkt beszédfejlesztőset választottuk (gépmadár) és még semmi érdemleges infót nem kaptunk hogy miért lehet ez vagy van e egyáltalán baj.

Füll orr gégészeten voltunk teszmészetesen 1 éve és a gyerek tökéletesen hall szóval ott megnyugodtunk viszont azóta nem javult a helyzet beszéd terén.

Tökéletesen ért mindent akár suttogva is szóval a hallás látszólag rendben van, a beszéd viszont nem. Próbál szavakat használni de iszonyatosan nehezen lehet megérteni mert csak hasonlit arra ami a szó igazából, kicsit nekem úgy hangzik mint ha a nyelvét nem is használná közben és a beszéde is olyan mint ha nyelvmozgás nélkül akarnánk beszélni.

Az ovodában még nem kaptunk semmi infót majd november végén lesz egy első összegzés amikor valamit mondanak...

Nagyon ügyes, sportos , mozgékony , jólelkü (megoszt mindent mással és sosem irigy) viszont a beszédével valami nagyon nincs rendben...

Volt valakinek hasonló hogy a gyerek 3-4 évesen úgy beszél hogy egyáltalán nem lehetet érteni és ahogy egyáltalán beszél az sem tiszta?

2022. nov. 3. 00:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindhárom fiú megkésett bedzédfejlődésű. 4-6 éves koruk körül kezdtek beszélni. A középső ezért logopédiai ovis csoportba járt (2 év normál ovi, 3 év logopédiai) és most logopédiai osztályba.

Ő végül a logi oviba kerülés után fél évvel kezdett el beszélni, most harmadikos. Eleinte csak szavakat mondott, 7 évesen tért át mondatokra. Beszédfogyatékos sni kódot kapott, adhd-s és diszgráfiás/diszlexiás.

Pici kora óta rengeteget beszélt a saját nyelvén. Képes volt úgy beszélni, hogy alig mozgott a szája. Ez még most is így van, de már legalább tudja, hogy artikulálni kellene és próbálkozik is, de kiderült, hogy az arcizmai nem elég fejlettek hozzá. Minden nap gyakorlunk, de így is nagyon lassú a haladás. Szerencsére egy nagyon kedves, barátságos és okos kisfiú. Rengeteget számít, hogy logi osztályba jár, mert nagyon letöri, ha a beszéde miatt csúfolják és itt minden osztálytársa hasonló nehézségekkel küzd.

Sajnos sokszor mi sem értjük, hogy mit mond, főleg ha izgatott és gyorsan akar mindent is elmondani. Ilyenkor szegénykém olyan nagyon el tud keseredni, de már tudja, hogy ki fogjuk bogarászni, hogy mit is szeretne mondani, de lassítania kell a tempón és megpróbálni artikulálni.

Nem egyszerű, az már biztos...

2022. nov. 3. 02:47
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

1 vagyok.

Ti jártok esetleg TSMT tornára? Nálunk nagyon sokat számított!

2022. nov. 3. 02:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan eszik? Mióta kap darabos kaját, kap-e keményet is, jól meg tudja-e rágni? Ha nem, és sokáig evett püréset, akkor lehet arcizom-gyengeség. Én külön elmennék logopedushoz, mert ez 4 evesen már nagyon hátráltatja a fejlődésben.
2022. nov. 3. 07:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha arcizomgyengeség, vagy bármiféle izomgyengeség áll a háttérben akkor az fejleszthető, mint minden más izmot ezeket is lehet tornáztatni.
2022. nov. 3. 07:30
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Tsmt,beszédindítás 20 hónaposan már kérhető,mert mi jártunk!

Szakszolgálathoz nem vitted? Fejlődésneurológushoz sem? Miért?

Korai fejlesztésről lemaradt! 3 éves korig van.

2022. nov. 3. 08:10
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Szeintem is el vagy kesve. Minket mar 2,5 evesen kiszurtek. Mondjuk en meg ezt korainak tartom, foleg hogy szaz folotti szava van es mondatban beszel. 3 evesen mar 500/1000 szonak kene lenni. Majd irj mit mondtak. Ped.szakszolgalat vagy fejlodesneurologia. Haziorvos szerintem segit a beutalokkal.
2022. nov. 3. 10:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen szakszokgalatnal is voltunk ők(is) ajánlották bölcsőde után a gépmadarat , kaptunk SNI számot így kezdésnek heti 3 alkalommal 2 torna+ 1 logopédiai fejlesztést kap bent az óvodában.

Tsmt n voltunk bölcsődés korában több alkalommal ,mi speciel semmi fejlődést nem láttunk és a 8. Héttől inkább elengedtük.

2022. nov. 3. 11:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

1 vagyok

Bocsánat, hogy ezt mondom, de lehet, hogy kicsit türelmetlenek voltatok. 8 hét az semmi. Itt hónapok, néha évek hozzák meg a várt hatást. Nekünk alapból minimum fél évet mondtak, amíg látszik valami. A fiúk nálunk heti 2*1, majd ahogy nőttek 2*1,5 órás komplex szenzomotoros fejlesztésre jártak, majd heti 2x1,5 órás alapozóra.

2022. nov. 3. 12:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
En is 6 honapot olvastam tsmt re. Most kezdjuk mi is. Nekunk itthoni torna lesz. Az en 2,5 evesem nem szabalykoveto, nem hiszem hogy fogja csinalni,mert a sima napi feladatok se mennek, mindenhova en teszem veszem hogy legyen valami.
2022. nov. 3. 12:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
5 vagyok. A tsmt-t mi 1 évig csináltuk! Az agyi kapcsolatok lassan fejlődnek.....
2022. nov. 3. 13:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!