Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az a baba, akinek a mozgása...

Az a baba, akinek a mozgása gyors ütemben fejlődik ( 6 hónaposan már áll egyedül), annak a szelleme lassabban fejlődik?

Figyelt kérdés
hallottam vmi ilyesmi....
2008. dec. 24. 06:58
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
En ebben nem vagyok tapasztalt de szerintem nincs osszeragasztva a szellemi fejlodese a fizikai fejlodesevel.Szerintem inkabb kerdezz meg egy gyermekpszhiologust.
2008. dec. 24. 08:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez így nem igaz. Akkor van hátrányos hatása a gyors mozgásfejlődésnek az agyfejlődésre, ha kimaradnak egyes tevékenységek. Pl: a mászás előtt kimarad a kúszás meg ilyesmi. Ezért sem tanácsos eröltetni a különbőző mozgásformákat, hanem meg kell várni amíg a baba önállóan késztetést érez a felállásra, járásra. Ha ez a folyamat magától ilyen gyors, az csak pozitív, nem jelent rosszat, sőt!
2008. dec. 24. 10:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Dehogyis! Ha egy baba életerős, egészséges és fejlett, akkor nem csak egy területen az, hanem általánosan, minden területen.

A kisfiam is 5 hónaposan már négykézláb mászott, és stabilan ülve egy félóráig is eljátszott, 6 hónaposan már folyamatosan felállt, álldogált egy kicsit, leült, úgy, hogy csak fél kézzel kapaszkodott valamibe. Ezzel párhuzamosan olyan játékokat játszott, amiket a szakkönyvek a 9-12 hónapos gyerekek játékaként írnak le, és úgy használta a kezeit, ahogy csak a nagyobb gyerekek szokták.

Én is olvastam szakirodalmat a csecsemők mozgásfejlődéséről, de ilyet még nem hallottam. Max. annyi lehet benne, hogy amikor épp egy új folyamatot tanul meg (pl. állás, járás), akkor az érdekli jobban és amíg meg nem unja, addig nem ülve játszik a játékaival, hanem az új mozgást gyakorolja.

Kellemes ünnepeket!

2008. dec. 24. 10:43
 4/4 anonim ***** válasza:
szia lányom 9 hósan egyedül ment, 1 évesen szobatiszta volt, 2 évesen már 8 verset tudott, és 10-ig számolt, most 3.5 éves, de amit 2-3-szor hall, azt egyből megjegyzi. Gondolok itt a zenékre, és a meseszövegekre is.
2008. dec. 24. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!