Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor tudnak ulni a babak?

Mikor tudnak ulni a babak?

Figyelt kérdés
Mikor mar fel tud ulni magatol,vagy akkor is ha leteszem es ugy tud maradni?
2008. dec. 23. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Az elsőre azt mondják, hogy már flül. A másodikra meg azt, hogy ül.
2008. dec. 23. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:
67%
felülni magától 8 hónap körül s ha ülteti vki az hamarabb de egészségtelen....magától üljön fel, akkor már meg is tud ülni nagyjából, igaz mér van hátra dőlés néha
2008. dec. 23. 22:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szerintem is ha már magától fel tud ülni, akkor ül.

Nálunk mindegyik gyerkőc először kúszott, mászott, felállt, majd felült magától, kb. 8 hónapos korukra. Ha ülteted, akkor előbb-utóbb, ha elfárad el fog dőlni.

2008. dec. 23. 23:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akkor ül, ha magától felül és ülve meg is marad, például nézeget, játszik ebben a pózban. Ültetni - amíg magától nem tud felülni - nem érdemes, mert megterheli a gerincét!

Ez a folyamat (felülés) azonban sokkal hamarabb is bekövetkezhet, akár 5 hónapos kor körül is. De nem szabad siettetni, rásegíteni sem, mert idő kell ahhoz is, hogy szép egyenes háttal üljön.

Kellemes ünnepeket!

2008. dec. 24. 10:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha felül magától. Én soha nem erőltettem. Először ő húzta fel magát kapaszkodva, később a padlóra támaszkodva felült és ücsörgött percekig és napról napra egyre többet ült. Na, én ekkor mondtam, hogy ül.
2008. dec. 24. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!