Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 10 hónapos és 8.45kg!...

Kisfiam 10 hónapos és 8.45kg! Ez normális?

Figyelt kérdés
Azért érdekel ez a dolog (egyébként nem vagyok egy aggodalmas anyuka),mert a környezetünkben élő gyermekek (akik 10 hónaposak) mind 9 kg fölött van. Hányszor kell neki enni adnom egy nap? Én reggel tápszert adok neki ezután délelőtt alszik egy nagyot és mitán felkel ebédel (elég jó adagot)és délután 3-4 körül is szunyál egy kicsi majd mikor felkel eszik joghurtot v gyümölcsöt és este megeszi a 240ml tápszert. Ez kevés? Vagy Botond ilyen testalkat?? Segítsetek!!
2008. dec. 23. 21:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Megnéztem egy fejlődési görbét (csak súlyra), és 9 hónaposan teljesen átlagos a kisfiad súlya. Ha a hosszúsága is az átlagos görbén van, akkor arányos a testalkata. (10 hónapos korban kb. 73 cm).

3 fiam van és mindegyik különböző súlyban volt 1 évesen!!!, eltérő a testalkatuk. (10,3 kg, 8,7 kg, 9,3 kg).

Szerintem ne aggódj fölöslegesen, biztos nem marad éhes, annyi ennivaló után, amit írtál.

2008. dec. 23. 21:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is 10 hónapos és 8.7kg. Szerintem teljesen normális arányos baba ahogy a tiéd is az lehet, ne aggódjál. Minden baba más ütemben fejlődik, ráadásul az is fontos hogy mekkora súllyal születtek. Az én törpim változó, van hogy 4x, de van hogy 5x eszik egy nap. Hidd el ha éhes lenne a babád azt jelezné.
2008. dec. 23. 21:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy évesen volt 8800 gr a kisfiam, el voltam keseredve, de megnyugtatott a doki, hogy ő ilyen alkat.Amúgy evett rendesen, most 20 hós 12 kg és makk egészséges.
2008. dec. 23. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha egészsége nincs okod aggodalomra.A babák teljesen különbözően fejlődhetnek.

Az én gyerekeim is nagyon eltérnek.

A fiam 1 évesen 13kg volt, a lányom alig kerülte el addigra a 8-at,most 3 éves,és nincs 13kg.A pici 5 hós múlt,majdnem 8 kg.

Nem egyformák a gyerekek.

2008. dec. 23. 23:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenki válaszát!! Megnyugodtam, hogy ez normálisnak mondható.
2008. dec. 24. 09:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám 10 és fél hónapos és 7,8 kg, pedig eszik rendesen. A védőnő szerint nem kell aggódnom, mert szerinte a mozgása miatt van. Én csak azért aggódom, mert szeptemberben, több mint három hónapja 7,4 kg volt, azaz három hónap alatt még egy fél kg-ot sem hízott. Persze bízom abban, hogy ennek oka inkább a rendkívüli mozgékonyságában van, de az is igaz, hogy a súlygyarapodás hirtelen stagnálása betegségek jele is lehet. Én év elején a biztonság kedvéért azért el fogom vinni a gyerekorvoshoz, de igyekszem nem agyonaggódni magam, mert egyébként jókedvű, vidám a kisbabám, és ha gond lenne, akkor valószínűleg nem lenne ilyen életvidám.

2008. dec. 27. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!