Kisfiam 10 hónapos és 8.45kg! Ez normális?

Szia!
Megnéztem egy fejlődési görbét (csak súlyra), és 9 hónaposan teljesen átlagos a kisfiad súlya. Ha a hosszúsága is az átlagos görbén van, akkor arányos a testalkata. (10 hónapos korban kb. 73 cm).
3 fiam van és mindegyik különböző súlyban volt 1 évesen!!!, eltérő a testalkatuk. (10,3 kg, 8,7 kg, 9,3 kg).
Szerintem ne aggódj fölöslegesen, biztos nem marad éhes, annyi ennivaló után, amit írtál.

Ha egészsége nincs okod aggodalomra.A babák teljesen különbözően fejlődhetnek.
Az én gyerekeim is nagyon eltérnek.
A fiam 1 évesen 13kg volt, a lányom alig kerülte el addigra a 8-at,most 3 éves,és nincs 13kg.A pici 5 hós múlt,majdnem 8 kg.
Nem egyformák a gyerekek.

Szia!
Az én babám 10 és fél hónapos és 7,8 kg, pedig eszik rendesen. A védőnő szerint nem kell aggódnom, mert szerinte a mozgása miatt van. Én csak azért aggódom, mert szeptemberben, több mint három hónapja 7,4 kg volt, azaz három hónap alatt még egy fél kg-ot sem hízott. Persze bízom abban, hogy ennek oka inkább a rendkívüli mozgékonyságában van, de az is igaz, hogy a súlygyarapodás hirtelen stagnálása betegségek jele is lehet. Én év elején a biztonság kedvéért azért el fogom vinni a gyerekorvoshoz, de igyekszem nem agyonaggódni magam, mert egyébként jókedvű, vidám a kisbabám, és ha gond lenne, akkor valószínűleg nem lenne ilyen életvidám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!