A férjetek mennyit van otthon és mennyit segít a baba/ gyerek körül?
Rugalmas beosztásban van. Ez azt jelenti, hogy nagyjából ő maga osztja be az idejét. Így legtöbbször elmegy korán, olyan 5-6 körül, és délre haza is ér. Nyilván van plusz/mínusz 1-1 óra.
De ha mondjuk a kicsivel zűrös éjszaka van, akkor nem megy el korán, hanem elviszi a nagyot iskolába, és utána megy dolgozni, hogy ne kelljen a kicsit felkelteni.
Amikor itthon van, nagyon sokat foglalkozik a kicsivel. Pelenkázza, eteti, játszik vele. Ha mondjuk olyan dolgom van, elviszi sétálni is, bár ez ritka, mert szeretünk együtt sétálni.
Éjszaka ritkán ébred fel a sírásra, de ha véletlenül sikerül neki, akkor rohan is. Általában akkor ébred fel, ha éhes a pici, mert akkor jobban sír, mint ha mondjuk csak a cumi esett ki a szájából.
Hétvégén is szokott dolgozni kicsit, de azt is inkább délelőtt.
Neki a kikapcsolódás a foci. Jár edzésre is, meg minden vasárnap délután meccs van neki.
Úgy látszik, más a megítélés is. Négyes válasza engem meglepett nagyon. Az én párom is három műszakban jár, és én nagyon is megérzem, hogy szinte minden szabadidejét a gyerekekkel tölti.
Reggel ilyenkor nyugodtan, egyedül tudok kelni, kérés nélkül kiviszi a szobából a kicsit, elviszi oviba az ovist, reggeliztet, én meg
reggelizhetek egyedül, nyugodtan, ha szeretnék. Oviba megy is a nagyobbért. Annyi dolog van, amit tud csinálni egy apa, ha akar.
Ezeket megcsinálja az én férjem is. És ez szerinted sok?
Úgy gondoltam m h a fentebb írt válaszokhoz képest ez nem túl sok "gyerekkel foglalkozós" idő.
Nem azt írtam h bem tesz meg minden tőle telhetőt.
Nekem is nagy segítség h reggel ha ő délutános, nem kell az ikreket felöltöztetni azért h a suli előtt kirakjuk a nagyot.
De a kérdés az volt h mennyit van itthon. Keveset (ha megnézem hogy milyen sokan írtak itt rugalmas munkaidőt, home Office-t)
Így pedig nyilván kevesebbet is van a gyerekekkel háztartással, mint akik otthonról tudnak dolgozni,és maguk osztják be az időt (mert azért nem minden home officeban lehet ezt)
Mi kertes házban lakunk (felújítunk) így "szabadidejében" sokszor olyanokat csinál amit én nem tudok (a hérvégén pl a viacolort rakja le)
Irodai munkarendben dolgozik, de nem segít, az ő gyereke is és ő is ebben a házban él 🤷♀️.
Mikor megszületett 3 hétig itthon volt velünk, nagyon jó volt, váltva álltuk a sarat. Végül pár hét után cumisüveg és lefejt tej lett, akkor már teljesen fele-fele láttuk el a babát (egy hónapig bírtam, azóta tápis). A háztartás ezzel a rendszerrel nem úszott el, mamák váltva hoztak kaját, a minimális teendőket meg el tudtuk látni a gyakori etetés mellett is, főleg, hogy éjjelre is egész sok alvás jutott /fö, néha 5 óra is 😅.
4 hónapos a gyermek, apa már dolgozik. Reggel, ha úgy jön ki a lépés, ad neki enni, tisztába teszi. A napi szintű takarítást, mosást, főzést rendezem én, de sokszor kirándulni megyünk a babával meg a kutyákkal, vagy ügyintézős körre a városba. Délután apa hazaér 5 felé, általában akkor esedékes az uzsonna, azt már átveszi. Ha kertben van dolga, kiviszi babakocsival és beszélgetnek míg mókol (és a munka jellege engedi), 7-8 fele fürdetés, kutyaetetés, vacsi gyártás, ezt változó, milyen leosztásban vállaljuk, de valamelyiket ő csinálja.
Ez egy sztenderd nap, de heti 3x valaki segítségével (anyukám, nénikém, barátnőm, tesóm, stb) elmegyek 1-2 órára a kutyámmal sportolni, és van, hogy munkából beesve a férjem is sportolni megy, szintén 1-2 órára. Előfordul, hogy a telken van dolga, ott aztán vaksötétig tud szöszmötölni 😅 olyankor egyedül intézem az estét. Éjjeli etetést váltva intézzük, úgy, hogy aki este fent volt, hajnalban aludni tudjon és vice versa, így elég régóta vannak 7-8 órás alvásaink. Nyáron még volt, hogy a 4 órás kaja után nem feküdtem vissza, és a hűvösben mentem ki sportolni, míg apa maradt ügyeletben a babával (többnyire megúszta, és fel sem ébredt).
Összességében egy kellemes, változatos, életünk van, megmaradtak a hobbijaink is és nem nyúzott egyikünk sem.
1,5 éves a kisfiunk, a férjem 8 óràban dolgozik H-P.
Hàla az égnek a gyerek mellett szinte mindent megtudok csinàlni itthon, de amint hazaér velünk tölti az idejét. Van lehetőségem bàrhova elmenni, fodràsz kozmetikus stb, vagy ha csak itthon akarok valamit megcsinàlni nyugiban arra is van alkalom.
Nem panaszkodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!