Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Autós gyermekülést, de melyik...

Autós gyermekülést, de melyik gyermekemnek? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Van egy 23hónapos nagy fiam,aki kb 13kiló.Neki most van egy RÖMER 9-18kg autósülése,amiben tökéletesen megvan.Még kilóra és hosszra sem most fogja kinőni(szerintem,ugyanis még csak 89cm magas)

Viszont van egy majdnem 4hónapos kicsink,aki 0-10kilóig hordozóban utazik(a bátyóé volt),csakhogy ha vastagabban öltöztetem,márpedig hamarosan kell(overall,stb)akkor alig fog elférni benne.Holott ő 7kiló körül van és kb 62-63cm.

Csak ugye a nagy októberi születésű,a kicsi júniusi.Így máskor érték el az 1.téli beöltöztetős időszakot,és ezért nem komfortos a kicsinek a hordozó.

Arra gondoltam,hogy a kicsinek veszek egy 0-18kilóig ülést(ezt 10kilóig menetiránnyal ellentétesen be lehet(kell) kötni)Nania márkájút(szűkítős).Persze a férjem azt mondja,miért nem a nagyobbnak veszünk egy 9-25kilóig ülést.Az érvem az lenne,hogy a kicsinek még nagy a nagyobbik fiam ülése.Meg amúgy is egy ideig egy méretet "használnak",nem?

2010. szept. 27. 12:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Bár már régen volt, de úgy emlékszem, normál gyerekülésbe (hiába dönthető) csak már önállóan stabilan ülő gyermeket szabad beleültetni. Az indok az, hogy a kialakítása miatt már jobban terheli a gerincet, mint a hordozó.

A 4 hónaposotok - gondolom - még nem ül, így én őt biztos nem ültetném bele a tesó gyerekülésébe. Inkább az általad javasolt 0-18 kg-os kategóriából választanék.

Szintén e mellett a megoldás mellett szól az is, hogy - ha szintén jól tudom - a 0-18 kg-os üléseket ide nem értve kevésbé biztonságosak a több kategóriát átfogó ülések (azaz a 9-25, 13-36 stb.).

Ha anyagilag megtehetitek, akkor inkább 0-18.

2010. szept. 27. 12:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Én a múltkor néztem végig egy műsort, amiben egy autós üléseket forgalmazó cég vezetője beszélt az ülésekről. Azt mondta, hogy nincs az autós hordozónál biztonságosabb ülés, és ő azt javasolja, hogy ha a súlyhatárban még benne van a gyerek ne ültessék a szülők más ülésbe, nem baj, ha kilóg a lába, az nem jelent semmit. Szerintem még a vastag ruhában sem lenne neki annyira kényelmetlen a hordozó, azért elég szélesek ezek az ülések is.Én megvárnám, hogy stabilan üljön, ez kb. 8 hónapos kort jelent, és akkor vennék a nagyobb testvérnek egy új ülést. Addigra ő is magasabb lesz. Az én kislányom 12 kg, de 94 cm, neki már teljesen jó a nagyobb kategória is.
2010. szept. 27. 14:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Meg azért azt is vedd figyelembe, hogy az autóban nem kell annyira beöltöztetni a gyereket! Nem tudom milyen hosszú autó utakra jártok, de szerintem nem szabad túl sokáig overállostul utaztatni a babát a hordozóban. Csak megizzad, aztán meg könnyeben megfázik.

De ha választani kell, szerintem is jobban jártok, ha a kicsinek vesztek 0-18-as ülést!

2010. szept. 27. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!