Autós gyermekülést, de melyik gyermekemnek? (bőv. Lent)
Van egy 23hónapos nagy fiam,aki kb 13kiló.Neki most van egy RÖMER 9-18kg autósülése,amiben tökéletesen megvan.Még kilóra és hosszra sem most fogja kinőni(szerintem,ugyanis még csak 89cm magas)
Viszont van egy majdnem 4hónapos kicsink,aki 0-10kilóig hordozóban utazik(a bátyóé volt),csakhogy ha vastagabban öltöztetem,márpedig hamarosan kell(overall,stb)akkor alig fog elférni benne.Holott ő 7kiló körül van és kb 62-63cm.
Csak ugye a nagy októberi születésű,a kicsi júniusi.Így máskor érték el az 1.téli beöltöztetős időszakot,és ezért nem komfortos a kicsinek a hordozó.
Arra gondoltam,hogy a kicsinek veszek egy 0-18kilóig ülést(ezt 10kilóig menetiránnyal ellentétesen be lehet(kell) kötni)Nania márkájút(szűkítős).Persze a férjem azt mondja,miért nem a nagyobbnak veszünk egy 9-25kilóig ülést.Az érvem az lenne,hogy a kicsinek még nagy a nagyobbik fiam ülése.Meg amúgy is egy ideig egy méretet "használnak",nem?
Bár már régen volt, de úgy emlékszem, normál gyerekülésbe (hiába dönthető) csak már önállóan stabilan ülő gyermeket szabad beleültetni. Az indok az, hogy a kialakítása miatt már jobban terheli a gerincet, mint a hordozó.
A 4 hónaposotok - gondolom - még nem ül, így én őt biztos nem ültetném bele a tesó gyerekülésébe. Inkább az általad javasolt 0-18 kg-os kategóriából választanék.
Szintén e mellett a megoldás mellett szól az is, hogy - ha szintén jól tudom - a 0-18 kg-os üléseket ide nem értve kevésbé biztonságosak a több kategóriát átfogó ülések (azaz a 9-25, 13-36 stb.).
Ha anyagilag megtehetitek, akkor inkább 0-18.
Meg azért azt is vedd figyelembe, hogy az autóban nem kell annyira beöltöztetni a gyereket! Nem tudom milyen hosszú autó utakra jártok, de szerintem nem szabad túl sokáig overállostul utaztatni a babát a hordozóban. Csak megizzad, aztán meg könnyeben megfázik.
De ha választani kell, szerintem is jobban jártok, ha a kicsinek vesztek 0-18-as ülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!