Újszülött öltöztetése. Más is ennyire félt?
Figyelt kérdés
Olyan kis törékeny a babám, szinte rettegek, mikor reggel és este öltöztetni kell, főleg, amikor a bodyt húzom a kis fejére, olyan béna vagyok még, ha hosszú ujjút adok rá, akkor is félek, hogy kicsavarom a kis kezét vagy nehogy megsérüljenek az ujjacskái. Pelenkázáskor is amikor megemelem a lábát, mindig attól tartok, nehogy a kis gerincének ez ártson, de máshogy nem lehet alárakni. Most biztos sokan kinevetnek. Remélem ez hamarosan el fog múlni, mert borzasztó rossz érzés.2010. szept. 27. 11:53
1/6 anonim válasza:
:-)
belejössz, és nem olyan törékenyek hidd el! Nem nevetünk szerintem ezen sokan átesnek, nekem mondjuk nagy babám volt(4 kg, 58cm), és soha nem volt "törékeny ":-)
ne aggódj!
4 hós kisfiú mamija
2/6 anonim válasza:
2,5 kilóval született a fiam, olyan kis sovány volt, úgy nézett ki mint egy baba karikatúrája.De én nem féltettem öltöztetésnél, nem olyan törékenyek,mint látszanak.Te meg bele fogsz jönni hamar az öltöztetésbe, és nem fogsz ennyire aggódni.Én pelenkázásnál csak azért féltem, mert nagyon bukós volt, és ha evés közben betojt,akkor nagyon óvatosan kellett felemelni,hogy ne jöjjön vissza a kaja.A bodyt meg úgy add rá, hogy előbb az állához tedd, és úgy húzd át a fején,így nem érsz hozzá a fejéhez.
3/6 anonim válasza:
Nyugodj meg, nem tudsz neki ártani :) Az újszülöttek csak védtelennek, törékenynek néznek ki, de egyáltalán nem azok. Persze, első babánál mindenki tart egy kicsit attól, hogy esetleg kárt tesz a piciben, de aztán mindenki belejön a dologba. Öltöztetésnél az ujjacskái biztosan nem akadnak bele a ruhába, ha te megfogod a kis kezét és te dugd át a már előre összefogott ruhaujjba és nem csak felhúzod rá. A gerincének meg nem ártasz annyival, hogy picit megemeled a popsiját, nyugi :)) A babád ki tudott bújni egy alig 10 cm-es résen, a születését bár megszenvedte, de nem érte baj, a külvilágban már nem vár rá ekkora próbatétel :)
4/6 anonim válasza:
Én is tartottam tőle, mivel a családban nincs kisgyerek, akin "gyakorolhattam" volna. Aztán egy 1760 grammos koraszülött babát kellett öltöztetnem, fürdetnem már a kórházban is. Akkor már eszembe sem jutott, hogy árthatok neki öltöztetés, vagy fürdés közben.
5/6 anonim válasza:
Én a bodyt mindig úgy adtam rá, mikor pici volt, hogy előre felsodortam, és leraktam a pelenkázóra. Rátettem a lyukra a baba buksiját, jól széthúztam és már a buksiján is volt, nem irritálta a kis arcát.
Ne félj, nem olyan törékenyek, csak még a magzati pózban vannak, addig nehéz őket öltöztetni, de egyre könnyebb lesz, meglátod!
6/6 anonim válasza:
Szia! Ugyanígy voltam én is, pár hét alatt belejöttem és elmúlt a félelem! A bodyt én alulról adtam rá, így nem kell a fején áthúzni. Elég nagy a nyaknyílása ahhoz, hogy alulról felhúzd a testén. Nekem ezt anyukám tanította, ő is így öltöztetett minket...nekem bevált.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!