Mit gondoltok, megérné majd azt csinálni, hogy a lányommal én csak angolul fogok beszélni, a párom pedig csak magyarul, hogy két anyanyelve legyen?
Felsőfokú angol nyelvvizsgám van és anyanyelvi szinten beszélek angolul. Ez a folyamat anno úgy kezdődött, hogy a gyerekkoromban, a 90-es években a Cartoon Network még csak angolul ment, majd 12 éves koromban, amikor lett internetünk, angol nyelvű oldalakat böngésztem főleg. 16 éves koromra már rövid sci-fi történeteket írtam angolul egy fórumba. Magántanárhoz sosem jártam, az iskolai angoloktatás pedig csapnivaló volt.
Azon gondolkozunk a párommal, hogy én kizárólag angolul fogok szólni a gyerekhez, ő pedig kizárólag magyarul, hogy már úgy nőjön fel, hogy anyanyelve legyen a világnyelv.
Ti csináltatok már hasonlót, vagy hallottatok már párokról, akik ezt csinálják? Mit gondoltok erről?
@36
Miért, szerinted aki imád nyelvet tanulni, és több ezer órát fektet abba, hogy minél több szót megtanuljon a szótárból, az nem ismerhet több szót, mint akinek anyanyelve az a nyelv?
Te ennyire hülyének nézel gondolom minden embert, és el sem tudod képzelni, hogy tanulással, kitartással, és lelkesedéssel bármit elérhetsz.
Ha úgy gondolod, hogy semmit nem számít, hogy 100%-ban tudja az ember a nyelvtant + az átlagnál több szót ismer, mint egy anyanyelvi(te ezt egyenesen lehetetlennek is tartod), akkor nagy bajok vannak. Hidd el, nem mindenkinek olyan nehéz nyelvet tanulni mint neked, és ha egyidegen nyelvre fókuszál valaki, aki szeret, tud is nyelvet tanulni, bizony elérheti az anyanyelvi szintet, aki meg fel sem bírja fogni, hogy lehetséges anyanyelvi szinten megtanulni beszélni, az inkább ne is gondolkodjon, nagyon nem áll jól. Ragadj le az akcentusnál, az a legfontosabb(szarkazmus, gondolom neked ezt is ki kell emelni).
Ez az egész pont arról szól, hogy most te itt beakarod adni, hogy mekkora király vagy, és más nem tudhat jobban nálad, mert gondolom neked kemény ömerikan ekszented van.
Neked érvelni nem lehet, neked az akcentustól függ a szimpla nyelvtudás.
Nehéz belegondolni abba, hogy egy átlag ember nem igazán úgy éli le az életét, hogy szótár van a kezébe minden nap, vagy akár hónapban, vagy évtizedben, ellenben a fanatikusokkal, akiknek ez a szenvedélyük.
Igen, lehetséges, még akkor is, ha ezt a te elméd képtelen felfogni a diplomákkal.
Ahogy mondják: “Hiába a diploma, ha ostoba” ;)
Egy szóval nem mondtam én, hogy az akcentus = nyelvjárás :D Én azt állítom, hogy akcentussal is beszélhetsz tökéletesen, ellentétben veled, aki 3 nyelvet beszél, meg agyondiplomázott, “jack of all trades master of none”.
Elfogadom, hogy szerinted senki nem lehet olyan okos, hogy anyanyelvi szinten beszél egy idegen nyelvet, mivel neked sem sikerült azzal a sok diplomával. Jó éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!