Napirend? Hogyan? 3 hónapos a babam!
Sziasztok!
3 hónapos kislány anyukája vagyok, első baba!
Leírnám először hogy néz ki egy napunk. Hajnalban eszik egyet úgy 4-5 körül, utána egyből vissza alszik, aztán 7 körül kel akkor reggeli köszönés, pelusozas,feloltozes következik majd keszitem a kajajat (100%os tapszeres). Hozza teszem 3-3,5 óránként eszik, kivéve ha előbb igényli, mert igen van olyan, hogy 2 óra múlva éhes. Szóval akkor kb fel8-8korul eszunk és utána kb 1 órát van fent és alszunk vissza. Az kb 30-40perc, de inkább 30. És így megy a napunk. És itt a bökkenő. Egesznap alig alussza meg a gyerek a 3 órát, sokszor alszik keveset és estere teljesen készen vagyunk így 7kor kezdjük meg az esti rutint így legkesobb 8 kor alszik a gyermek. Nem tud aludni egybe 1,5-2 órát és nem tudom ez oké e?! Mert akárkitől kérdezem ott a baba van hogy 3 órát is alszik egyben. És ki tudtak alakítani egy jó kis napi rutint , nyilván rugalmasan. Nálunk is van, de nem tudom hogy ez így oké e? Hogy van hogy 2 etetes között 2x is alszik egy keveset. Mit gondoltok? Érthetően írtam? Ha nem nyugodtan írjátok. Segítőkész, szeretetteljes kommenteket várok, mert hiába anonim és lehet itt osanyaskodni meg arcoskodni én sem teszem, soha egyik kommentemmel sem. 🙏
Lehet rosszul csinálom, tokre benne van, első babam. Kiváncsi vagyok másnál hogy van.
Kaptam olyan tippet, hogy reggeli után ne altassam, hanem a tízórai után aludjon. Tehát 3 órát tartsam fent. És akkor utána hátha alszik 1-1,5 órát. Akkor utána ebéd pici játék és jöhet a következő nagyobb alvas, majd este fele is egy és akkor el tolni az esti rutint. Mert így valószínű bírná mondjuk 8ig és akkor állnánk neki mindennek. Szerintetek?
Szerintem rengeteg baba van, aki hol jól alszik, hol rosszul, szóval tiedhez hasonló, és makk egészségesek. Meglepne, ha komolyabb korreláció lenne a rossz alvás és az ilyen problémák között.
Azon semmiképp se aggódj, ha egyik nap jól alszik, másik nap meg rosszul. Ha hétfőn nem tudta rendesen kialudni magát, de kedden bepótolja, nincs semmi probléma. Nyilván tegyél meg, amit tudsz a jó alvásért. Ez még fontosabb lenne, ha nagyon nem tudna aludni, és mondjuk kendőben vagy félsötét szobában valamivel többet tudna. De emiatt idegeskedni nem kell.
Köszönöm szépen nektek! 💛
Akkor nem bolygatom a napunkat, marad szépen minden így, aztán majd a kisasszony alakítja magának ahogy tudja. Remelem akkor később nálunk is lesz több olyan nap amikor kevesebbszer alszik sokat.
Szia! Nálunk hasonló volt a helyzet az alvásokkal, fél óránként fixen ébredt nappal. Babaalvás tanacsadó véleményét is kikértük. A legnagyobb felismerés számomra az volt, hogy itt is az igény szerintiséget kell követni, viszont rá kell jönnünk, hogy hogyan alszik nappal többet. Nálunk ölben aludt nappal kb. fél éves koráig. Könnyen vissza tudtam altatni azonnal. Ha rendben volt a nappali alvás, jobban aludt éjjel is. Sok féle altatási mód létezik, lehet, csak hiányzol neki a nagy ágyban, egyedül...
Napirend nálunk csak akkor lett, amikor két alvás lett naponta, kb. 11 hónapos korában.
Kitartást, ez egy ilyen időszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!