Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOHA? Vagy okés lesz minden...

SOHA? Vagy okés lesz minden majd egyszer? Esetleg terhesség utáni depi?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos a babám,és most jutottam el lelkileg odáig,h visszhangzik a fejemben,h soha nem lesz semmi a régi.Soha nem leszek egyedül,soha nem mehetek el felhőtlenül bulizni,mindig rá kell először gondolnom és utána magamra.Tudom,h ez az élet rendje de,hogy kéne ezt mihamarabb feldolgoznom?Amúgy lassan 30 leszek,terveztük és vártuk a babát és a párom is sokat segít...csak mégis...
2010. szept. 27. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy éreztem a legelején. Most már egy éves lesz holnap, és már nem is akarom, hogy minden úgy legyen, mint régen volt. Sőt, nem is tudnám elképzelni, hogy minden úgy menjen, mint régen. (Mondjuk én már túl vagyok a menjünk bulizni korszakon, épp eléggé kiéltem magam fiatalon. 35. évem felé közeledve már mást jelenti nekem a bulizás).
2010. szept. 27. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem a gyermekvállalás negatív oldalaira kellene gondolnod,hanem a pozitívakra.Azok sokkal erősebb érvek,helytállóbbak.Az miért baj h soha nem leszel egyedül..?Én nem is akarnék egyedül lenni,mert az nem jó.Egyébként meg lehetsz egyedül,csak még később,mikor már jár intézménybe is a gyermeked.És miért ne mehetnél el bulizni..?Ha nagyobb lesz,ráhagyod a nagyszülőkre,vkire és mehetsz.Csak most érzed ezeket így,mivel otthon vagy és még nagyon pici és magatehetetlen a babád.A gyermekvállalással nem ér véget az élet,akkor kezdődik,csak tudni kell szervezni,és ezerszer boldogabb leszel,mint előtte voltál.
2010. szept. 27. 09:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia,

mintha az én soraimat olvastam volna ezelőtt egy évvel... Hihetetlen! Csak nekem ettől a gondolattól még lelkiismeretfurdalásom is volt. Ez nálam szülés utáni enyhe depresszió volt, kb. 3-4 hónapos volt a lányom amikor elmúlt. Most egy éves lesz 2 hét múlva (én 30 nemsokára) és imádom, az életem értelme :) Bár elég hisztis a lány, de alapvetően miden pillanatot élvezek vele, és gyakorlatilag minden megoldható mellette. Már kávézni is járok a barátnőimmel, sőt ha úgy van kedvem, plázázunk, ilyesmi.

Mi is terveztük a bébit, és tökéletes volt a terhességem is, és látod mégis beficcent egy kis depresszió. szerintem te most lettél depressziós, de ne ijedj meg tőle, nem kell orvoshoz rohannod, pikk-pakk elmúlik ez a buta érzés. Annak érzed, nem? helytelennek... Tudom :)

Van tejed?

Ha van kedved, írj privátot!!

11 hónapos kislány anyukája

2010. szept. 27. 10:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is éreztem így, több hétig, hónapig. A gyerekdokim egy nagyon aranyos kedves nő, azt adta ki "utasításba" már az elején, hogy tilos a jövőre gondolnom 1 napnál tovább (ez még a hazajövetel után volt rögtön), és tényleg, ez segített. Mindig csak az adott napot megoldani, aztán majd úgyis alakul. És ami még fontos: nem, nem fog így maradni ez örökre! Mindig változik, alakul!

Hajrá! :))

2010. szept. 27. 10:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatásokat máris jobban vagyok:)

Igen,nekem is van lelkiismeretfurdalásom:)Ráadásul nagyon jó baba,keveset sír,sokat vigyorog,szopizik,alszik.Lehet pont ez okozza a probit,h nem köt le teljesen,mert nagyon ügyes,okos...

Amúgy néha ott hagyom kisidőre sógornőmnél és olyankor élem a életem,de bennem van kis feszültség,h ugyan...

Igen,van tejem.Miért?

2010. szept. 27. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Csak azért kérdezem, mert nekem akkor "rosszabbodott" a depresszióm, amikor ingadozott a tejem. Gondolom,a hormonok miatt. Az mindenképpen jó, h tudod kire hagyni a babát. Az én anyósom is nagyon segítőkész, és mivel a szüleim messze laknak, az anyósom meg 2 km-re, ezért ő szokott vigyázni rá.Ilyenkor kényeztetem magam: kozmetikus, fodrász, mert fontos, h nő is maradj, ne csak anya...

Kis idő, és ha nem is lesz minden ugyanolyan, mint régen, de annyiban hasonló lesz, h jöhetsz- mehetsz, találkozhatsz barátokkal, nem kell azon rágódni, h 1 óra múlva már ciciznie kell, mert simán megeteted egy bébiétellel vagy valamivel bárhol :) Azt az időszakot, amíg be vagy zárva a babával a lakásba, mert mondjuk még nem viheted játszótérre, vagy a cicizés miatt hosszabb "túrára", azt túl kell élni.

:)

Szép napot nektek!!

2010. szept. 27. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!