Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nincs senki aki segithetne...

Nincs senki aki segithetne mit hogy kell csinalni, mikre kell nagyon oda figyelni hogy ne legyen semmi baja a babanak?

Figyelt kérdés

Babat szeretnenk a parommal, viszont senkitol nem tudok majd tanacsot kerni, senki nem fogja nekem megmutatni pl, hogy hogyan kell a par napos babamat furdetni..olyan torekeny lesz.

Felek hogy esetleg ugy fogjuk majd meg hogy kart teszunk benne, vagy oltoztetesnel rosszul forgatom es lesz valami a kis testevel..honnan fogok rajonni mit hogyan kell? Lehetseges hogy rosszul fogjuk es baja lesz? Olvasgatok de annyi minden van, barcsak nekunk is lenne valaki aki mindent megmutatna a gyakorlatban.

Lattam mar ujszulottet, es akkor is feltem pedig nem is az enyem volt.

Nagyon aggodom, nem szeretnek hibazni. Azt sem tudom hogyan kell megfogni egy ujszulott babat..

De nagyon vagyunk ra es idoben felszeretnenk keszulni mindenre, remelem nem lesz hatrany az hogy nem lesz segitsegunk

2022. okt. 7. 22:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém előtt 2 babát fogtam 9 és 5 évvel ezelőtt kb 20 percig...

Nekem se mutatta meg senki, a másfél perces pelenkázó bemutatóból a kórházban nem mondhatnám h sokat megtanultam.

Én mindent youtube-ról tudtam meg.

Ha nem nézek videókat akkor semmit nem tudtam volna.

Babadoktorban van sok alapvető dolog (fürdetés, pelenkázás)

2022. okt. 7. 22:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Most varjuk az elso gyermekunket a ferjemmel.

Nekem sincs, aki segithetne, egy babas ismerosom sincs meg, de oszinten szolva en nem banom. Azert eleg sok hulye tanacsot tudnak adni az emberek, lehet, hogy inkabb teher lenne, nem is segitseg.

Valahogy amugy en ezektol nem felek. Neztem sok videot furdetessel, baba tartassal, apolassal, oltoztetessel meg szerintem ugy mindennel kapcsolatban, ugy erzem, hogy ez azert menni fog. Muszaj neki :D

Es nem vagyok sulyosan onbizalomhianyos se, bizom magamban es a kepessegeimben, nem felek attol, hogy kart tennek a sajat gyermekemben. De tudom azt is, hogy nem vagyok tokeletes es fogok hibazni, mint minden szulo. Ez elkerulhetetlen :)

En baba elsosegelyre es egy szulesfelkeszitore mindenkeppen fogok menni, hamarosan kezdodnek is. Mindketto tanfolyam ingyenes egyebkent. Illetve mivel hordozni tervezek, ehhez kapcsolodo (ingyenes) tanacsadasra is megyek majd. Nem feltetlenul kerul minden penzbe, ami hasznos.

Aztan most nagy szam, hogy milyen nyugodt vagyok, vegul ha majd megszuletik, lehet meg se merem fogni, ki tudja...:D

De azert remeljuk a legjobbakat :)

2022. okt. 7. 22:58
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj arra, hogy az a kis törékeny baba átpéselődött a szülőcsatornán, és semmi baja nem lett tőle. Sőt, ez direkt segíti a fejlődését (a koponya fejlődésnek része ez az összenyomódás). Sokkal strapabíróbb egy baba, mint aminek látszik. Ha nem dobod le vagy csapod oda valamihez erősen, nem valószínű, hogy kárt tegyél benne. A veszélyes rész később jön, mikor már mászik és minden veszélyes tárgyat el ke
2022. okt. 8. 01:17
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
...ll pakolni a keze ügyéből.
2022. okt. 8. 01:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Youtube és babaápolási könyv,ez a két dolog segített.
2022. okt. 8. 05:27
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én részt vettem egy kicsit hosszasabb szülésfelkészítőn, 6x1,5 órás tanfolyamon, vagy nem is tudom, ami amellett, hogy iszonyatosan hasznos volt, az utolsó órákon a szülés utáni időkről beszéltünk, hogyan kell megfogni a babát, pelenkázni, fürdetni, stb. Tippek erre-arra, ilyenek. Meg egy elsősegély-tanfolyamra is elmentem a szülés előtti hetekben, az csak egy délután volt, de szintén nagyon hasznos. Szerintem egyáltalán nem nevetséges mindent megtenni azért, hogy az ember a lehető legfelkészültebb és leginkább tájékozott legyen a szülőség elejére is, és ha van rá keret, akkor miért ne fizetnék ezért? Ez olyan, minthogy fizetek az ilyen-olyan oktatásokért, amikből később profitálok a munkában vagy akármi, csak ez egy incifincit fontosabb, mert ugye a gyerekemről van szó. De persze, mindenki másképp gondolkodik. Ha nem akarsz fizetni, az általam ismert kb összes kórház tart a várhatóan ott szülő nőknek szülésfelkészítőt, szülőszobákba be lehet nézni, ilyesmi, de ezeknél nem tudom, hogy ejtenek-e szót a szülés utáni első napokról. Nekem a szülés után a csecsemősök tök rendesek voltak, megmutatták a pelenkázást is meg a fürdetést is elmagyarázták (nem kértem, hogy megfürdessék az első 3 napban, de azért elmondták a lényeget), a többi meg valahogy jött zsigerből. 1-2 hét alatt simán belejön az ember, azért ahogy te is mondod, 14 éves írni-olvasni nem tudó kisebbségi lányok is szülnek egy halom gyereket, és egyiknek se lesz semmi baja, szóval annyira nem egy rakétatudomány ez a babaápolási dolog. Online meg minden tudásanyag elérhető, szóval érdemes utánanézni az ilyen-olyan dolgoknak, amik éppen foglalkoztatnak.
2022. okt. 8. 08:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Habár én még nem szültem (40+3 napos vagyok... úgyhogy már nagyon várom. :D ), de a youtube tele van ilyen videókkal, mind a terhességgel, szüléssel, gyermekággyal, babagondozással kapcsolatban. Instagrammon is találsz rengeteg ilyen oldalt, ami ezzel foglalkozik. Legutóbb pl. baba újraélesztést néztem. Kicsit én is félek, főleg a fürdetéstől, öltöztetéstől, és amit te is említettél, hogy hogyan is kell fogni, de óvónőként látom milyen anyák gyerekei élték túl a kezdeti időszakot, úgyhogy ezzel nyugtatom magam, hogy talán nekem is menni fog. :)
2022. okt. 8. 09:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sem volt semmilyen segítségünk. Életünkben nem láttunk még újszülöttet sem, de bele jöttünk mi is. Hála Istennek, nekem a védőnőm egy tündér volt és nagyon sokat segített. + YouTube és könyvek. Amúgy minden más ösztönből jön.
2022. okt. 8. 10:09
 19/20 anonim ***** válasza:

Vannak szuper szülésfelkészítő előadások. Vannak szakemberek által készített segítő videók.

Tavaly szültem, a covid miatt nem mehettünk be az újszülöttek fürdetésére, youtube videót ajánlottak a kórházban, a babadoktor csatornán. Előtte voltam szülésfelkészítőn, ott gyakorolhattuk játékbabán a fürdetést, pelenkázást, öltöztetést, de ezeket meg is mutatták a csecsemősök a kórházban is. Szoptatás témában is érdemes, pl instán bv szoptatástámogatás szokott ingyenes videós kurzust tartani.

Öltöztetésnél azok a praktikus tuhadarabok, amiket jól szét lehet nyitni patentokkal, zip zárral, és nem egy kis nyíláson kell betuszkolni a gyereket. Én nagyon szeretem a h&m átlapolós bodyjait, mert nem kell áthúzni a gyerek fején, hanem szétnyitható, így könnyű ráadni.

Eleinte zokni és harisnya helyett csak talpas nadrágokat vettem, ezt nem tudta lerúgni.

Bele fogsz jönni.

2022. okt. 8. 10:13
 20/20 JennyR válasza:

A pánikbetegségnek nagyon is köze van a félelmeidhez. A bélflórádat tedd rendbe még a szülés előtt. A pánik, szorongás ugyanis a belekből ered.

Szedjel magne B6-ot, használj elsosegely cseppet, nagyon jó szorongás oldó, este citromfű teát, de a legfontosabb a bél regenerácó. Pre és probiotikum.

2022. okt. 9. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!