8 hónapos babám már 4kézlábra áll, akkor már biztos hogy ki fog maradni a kúszás?
Figyelt kérdés
2022. okt. 7. 18:12
1/10 anonim válasza:
Nem feltétlen, de előfordulhat. Semmi baj nincs, ha kimarad a kúszás, amennyiben a mászás viszont az aktív mozgásának részévé válik majd.
2/10 anonim válasza:
Nem feltétlenül. A lànyom előbb kutyázott, utána kezdett kúszni. Aztán felállt, majd mászni kezdett. Kicsit összekutyulta a sorrendeket, de a gyógytornász szerint nem gond, a lényeg, hogy csinàlja
3/10 anonim válasza:
Az én fiamnál kimaradt. Volt egy kis idő, amikor négykézláb hintázott, majd kihasalt. Azt hittem, ebből kúszni fog, de elkezdett mászni. Hogy ez így jó-e, azt nem tudom, de nem tudok rajta változtatni.
4/10 anonim válasza:
Nálunk is kimaradt. Ebből a kutyázásból előre vetődés lett (nem szabályos kúszás), majd 2-3 hétig ilyen közlekedés után szabályosan mászott. Olyan gyorsan történt, hogy mire kerestem volna valakit, hogy foglalkozzon vele, már rég mászott..hát ez van, majd figyeljük, hogy lesz-e problémája ebből, remélhetőleg nem.
5/10 anonim válasza:
3: de lehet rajta változtatni. Már nagyobb korban sok kúszó gyakorlat (pl akadálypályázás otthon), TSMT torna, falmászás.
6/10 anonim válasza:
Arra értettem, hogy nem tudok változtatni, hogy elkezdett mászni a kúszás előtt.
7/10 anonim válasza:
Nem biztos. Az én fiam 6 hósan négykézlábra állt, 7 hósan kúszott és csak 8 hósan kezdett mászni.
8/10 fowe válasza:
Nagyon kicsi az esélye hogy kimarad egy fejlődési státusz. Értem ez alatt ha nem csodagyerek akkor nem marad ki egy fázis sem.Előfordul hogy átugrik egy folyamatot de nem tud továbblépni míg azt amit átugrott meg nem tanulja. Ne aggódj. Ha egészséges a gyerek önmagától megtanulja. Nem fog lemaradni a kortársaitól.
9/10 Margit45 válasza:
A kúszás létfontosságú a fejlődéshez. Akinél ez kimarad, annál különböző értelmi, vagy egyéb rendellenesség jelentkezik. Pótolni még 8 éves korban is érdemes. Keress rá a “delecato mozgásterápiára”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!