Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bébikompról szeretnék tapaszta...

Bébikompról szeretnék tapasztalatokat?

Figyelt kérdés
Miért jó a babáknak és miért nem! Napi 10-15 perc is káros lehet, ha fixen van vagy mozoghat vele? Hány hónapos kortól lehet használni? Ha már stabilan ül csak akkor vagy már előtte is? Előre is köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 26. 23:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%
Ha már kézen fogva lépeget csak akkor. A magasság jó beállítása nagyon fontos. Lassan szoktazsd. Nekem fél óránál többet nem szokott benne lenni egyszerre. Megunja.
2010. szept. 27. 07:43
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem lesz semmi baja a komptól. Aki ezeket ki találta nagyon unatkozhatott.
2010. szept. 27. 08:06
 13/19 anonim ***** válasza:
59%
Ha stabilan tud ülni vagy állni(kapaszkodva,nem magától)akkor szerintem bele lehet tenni napi fél - 1 órára .Nagyon nagy segitség azoknak az anyukáknak akik egyedül vannak otthon és pl a konyhába nincs járóka a szobába meg nem szeretnék benhagyni vagy nem tudják ,mert ordit.Amig elészitesz egy gyors kaját addig biztos nem lesz tőle baja,viszont hosszabb időkre én se ajánlom!
2010. szept. 27. 08:21
 14/19 anonim ***** válasza:
26%

Én egyedül vagyok itthon a 9,5 hónapos kisfiammal, a férjem 2 állásban dolgozik minden nap reggeltől este 8ig, de ha az életem múlik rajta akkor sem fog a gyerekem egy percet sem kompban tölteni. Nem volt még 7 hónapos a kisfiam mikor felállt a kanapé mellett(előtte 2 héttel kezdett mászni), akkor figyelmeztetett a védőnő is, hogy kiságyba csak aludni tegyem (járóka nincs), hogy ne adjak neki plusz lehetőséget a függőleges kapaszkodásra, ne álltassam, ne kompoztassam, csak lenn legyen, mászásra, kúszásra ösztönözve. SZERENCSÉRE(!!!!!!!!) még mindig nem tud járni önállóan, és amellett hogy felkapaszkodik amilyen bútor mellett tud, vagy a lábamon, de rengeteget mászik!!!!

Igaz sokszor semmit nem tudok csinálni tőle, de megfőzök, mikor alszik, kitakarítok, mikor elmélyültebben játszik, ami meg elmarad, azt majd megcsinálom máskor. Végső esetben kihozom a konyhába az etetőszékbe ültetve egy hónapja, mióta önállóan nem csak ÜLT, hanem FELÜLT! Fontosabb, h 30évesen majd miattam ne legyen gerincproblémája, csak mert én kényelmesebben szerettem volna csinálni a házimunkámat!

A gekkós oldalnál jobban nem tudnám leírni, hogy miért ne, ha pedig Te kedves kérdező ezt olvastad, meg a sok ellenérvet is, akkor nem értem azt, h miért kérdés neked még, hogy használd-e? Mindenkinek lelkiismerete döntsön, de én nem használom és nem ajánlom!

32 éves anyuka és gyógytestnevelő

2010. szept. 27. 09:00
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Nem rakom bele!

2010. szept. 27. 09:03
 16/19 anonim ***** válasza:
64%

Napi 10-15 perctől semmi baja nem lesz.

Az egyik rokonom a gyereke sokat volt benne. A vége az lett, hogy késöbb a gyerek csak lábujj hegyen tudott járni, mint egy balerína. A vádli izomzata teljesen megerősödött, és összetapadt. A dévényi módszerrel tudtak rajta segíteni. De nagyon fájdalmas volt a kezelés. Ő azt mondta, hogy senkinek sem engedné, és betiltaná a forgalmazását.

2010. szept. 27. 10:11
 17/19 anonim ***** válasza:
43%

Te komolyan meg tudod állni h ott van előttetek a komp,és még csak egy pillanatra sem "próbálod bele" a babát..?Nekem biztosan első dolgom ez lett volna..És főleg nem ismeretlen gyakorikérdéses anyukák válaszai alapján döntenék h megtegyem e v sem.Nagyon "elszánt" anyuka lehetsz,de ezt nem bántásból írom,ne haragudj meg!

Hosszú távon,sok időt benne töltve lehet h káros,főleg ha lábujjhegyen áll a baba benne,de lehet a magasságot állítani is..körülöttem mindenki használt bébikompot,én sem fosztottam meg ettől az örömtől,lehetőségtől a gyerekeimet..Kutya bajuk,szaladnak egyedül(komp nélkül) mint a szél..

2010. szept. 27. 12:48
 18/19 anonim válasza:
43%
Szia!Az én kislányom használta a kompot 6 hónapos kora óta(már ekkor stabilan ült, és kapaszkodva felállt),és semmi baja tőle.10 és fél hónaposan elindult, és egy hét alatt olyan magabiztosan járt, hogy még a dokinő is elcsodálkozott rajta.Most múlt 1 éves,és rohangál rendületlenül.Vidám, egészséges kis boszi!
2010. szept. 27. 13:27
 19/19 A kérdező kommentje:

Nem raktam bele és nem az itt írók válaszai alapján döntöm el, hogy belerakom-e vagy sem!

Köszönöm a válaszokat!

Valakinek árt, valakinek pedig használ!

2010. szept. 27. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!