Bébikompról szeretnék tapasztalatokat?
Én tőled kérdezném: miért akarsz neki venni, amikor annyi ellenzője van ennek a dolognak?
Mert a baba szeretné?
Konnektorba nyúlni is szeretne, pedig életveszélyes; csokit is enne, pedig egészségtelen...
Ne vegyél kompot. Káros!
"Hátráltathatja az egészséges mozgásfejlődést"
"a „normál” fejlődésű gyermekek esetében a használata indokolatlan
statikai terhelést jelenthet a gerincoszlop számára, felgyorsíthatja a felegyenesedési reakciókat
(7-10 hónapos kor közötti csecsemők már állnak, kapaszkodva járnak) és ezáltal igen értékes folyamatok maradhatnak ki, vagy rövidülhetnek le (kúszás, mászás, ülésben történő „kétkezes” manipuláció stb.)."
Ha " bébikomp használatával tanul meg járni a gyermek,
később az önálló járás során jellemzővé válhat egyfajta járásbizonytalanság (túlzott óvatosság, koordinálatlanság), ami abból ered, hogy a korai felegyenesedés miatt az idegrendszer fejlődésében másképp szerveződik az egyensúlyközpont és más,
a helyes észlelésért felelős területek fejlődése is."
"Igen, igaz, hogy a gyermek hamarabb eljut a kívánt célig, de nem véletlen, hogy nem azonnal állunk fel és indulunk el. A forgás, kúszás, mászás nem véletlenül előzi meg az említett fázisokat. Minden egyes mozgásfejlődési állomás előkészíti a következő mozgásforma kivitelezését,
mind izomzatilag, mind idegrendszerileg. A kúszás, mászás során más perspektívából látjuk, tapasztaljuk meg a világot! Ezek a tapasztalatok elengedhetetlenek
az értelmi fejlődés szempontjából is!"
Forrás: [link]
1. Nem szeretnék neki venni!
2. Van, mert kaptuk!
3. Még nem raktam bele egy pillanatra sem, mert annyi negatív dolgot hallottam róla, de pozitívat is! Ezért írtam ki a kérdést.
8 hónapos baba anyukája!
23:35 egyet értek!
nem éri meg!
A keresztlányomnak használtak bébi kompot és elég labilis volt a járása. Nem tudta koordinálni elég sokáig a járását. (Ez volt a tapasztalat)
6,5 hónapos a lányom és 3 hete voltunk konduktorhoz, teljesen mással kapcsolatban. Ő sem javasolta, pont a járás miatt, + amit olvastál ezzel kapcsolatban.
Vagyis szerintem inkább hanyagold. De ez csak javaslat:)
Egyik ismerősnek viszont gyógytornász javasolta a bébikompot, hogy jobban fejlessze az állóképességet. Érdekes, nem?
Én akkor raktam már csak bele a kisfiamat, amikor stabilan tudott ülni, és a felállással próbálkozott. Napi 2x10-15 percre csak, egyrészt, hogy így tudjon helyet változtatni, másrészt pedig ő akart menni vele a lakásban. Én azt tapasztaltam, hogy segített a stabilabb állásban, másrészt meg abban biztonságban is tudhattam, amíg volt pár percnyi dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!