Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálsz, ha nem akar...

Mit csinálsz, ha nem akar elaludni este a babád?

Figyelt kérdés

Minden a megszokott rendszerben történt, de kb. 1,5-val később aludt csak el, mint ahogy szokott. Már fürdés előtt is álmos volt, de sehogy sem aludt el utána. Evett, ivott, játszott, már csukódott többször a szeme, de nem aludt el. Jópárszor rázendített, letettem, felvettem, az ágyában símogattam.

Miért lehetett? Legközelebb mit csinálhatnék még, hogy elaludjon? 8 hós és kézben altatom még, hát most éreztem is, a hátam a karom fájt a végére.

2010. szept. 26. 21:30
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk is voltak ilyen esték, volt hogy 1,5 órán át ringattuk felváltva apával!

Egy éves koráig ringatva altattuk, majd egyik napról a másikra leszokott róla magától, kényelmetlen lett neki, 11 kilóját ne

igazán bírtam, lába már lógott az oldalamon :) magam mellé fektettem simogattam majd bealudt, azóta így alszik el!

2010. szept. 26. 21:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

jézusom minek járnak ide ilyenek mint az első "válaszoló"

valószínű h kicsit tulpörgött a baba, nálunk is előfordul néha:)

igazából ennél többet szerintem nem tehetsz,végül szépen elaludt látod.

szeretgesd,simogasd, ha nagyon sir vedd fel s kicsit bujjatok össze, a fiam van h ilyenkor alszik el a mellkasomon amikor kiveszem kicsit szeretgetni.

de olyan is volt h egy korty vizecske hiányzott neki és utánna elaludt. ehyszer volt h a karjaimban is ugy sirt,letettem és rögtön megnyugodott,tehát akkor az kellett neki h végre vizszintesneb legyen és pihenjen...nincs bevált recept,bizz az ösztöneidben h mire lenne épp szüksége:)

2010. szept. 26. 21:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Már mindent, minden variációban próbáltam. Csak én egyedül vagyok itthon ilyenkor még, nincs segítség, eléggé nehéz így.
2010. szept. 26. 21:50
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Pont az a gond hogy minden variációt próbálgatsz. Gondold el, álmos és fáradt vagy, de nem megy az elalvás. Tiszta idegesek attól, hogy ki be veszed az ágyából, ràzod, csititgatod, hurcolod, stb. Találj ki egy féle módszert és mindig ugyanazt csináld, bármi is van! Hagyd a kiságyban, a egyszer már letetted. Ott simogatsd, ne vedd ki be, mert ez már teljesen felesleges inger. Először van, hogy sír, dobálja magst, de te simized, ott vagy, esetleg dúdolsz halkan, hogy arra kezdjen figyelni. Aztán már csak forog, mozog, majd szép lassan elcsendesedik. Előbb-utóbb elalszik. Igy lehet szép lassan arra tanitani, hogy alszunk el egyedül, hurcolás nélkül. Szerintem ideje elkezdened.2 éves a fiam.
2010. szept. 26. 22:43
 5/8 A kérdező kommentje:

Túl szép lenne, ha így elaludna, ahogy írod. Önmagából kikelve tud üvölteni, hogy alig vesz levegőt. Inkább felveszem, mert úgy megint nem tud elaludni. Nem érdekli a dúdolás olyankor, se hall, se lát.

Nem szokott gond lenni, csak tegnap volt valami, remélem ma este már rendben lesz. Gyorsan elalszik, 5-10 perc és már alszik is, annyit kibírok, majd magától is igényelni fogja, hogy ne altatgassam.

2010. szept. 27. 09:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem dobálja magát, hanem feláll, tegnap nem is tudom hányszor visszafektettem és mondtam, hogy aludjál, feküdj vissza, nem beszélgettem vele, csak ennyit mondtam neki. De ezen is hergelte magát, egyre jobban. Fel akart állni, hogy vegyem fel.
2010. szept. 27. 09:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Azèrt àll fel,hogy vedd ki, mert te mindig is kivetted,ha ezt csinàlta... Igen ,tud annyira hisztizni,hogy olyan,mint aki megkergül. Na ilyenkor hagyom ott. Èn erröl a helyedben sürgösen leszoktatnàm. Ha kimèsz,akkor fogja megèrteni,hogy ekkora hisztit nem csapunk elalvàs helyett,mert ehhez te nem vagy partner. Hagyd ott pàr percre. Majd menj vissza ès fektetsd le. Nem kell kommentàlni,hogy fekvès ,aludj,stb, egyetlen szòt ne szòlj hozzà. Ahogy lefektetted, ment ki. Megint ordit majd. Hagyd egy kicsit tovàbb,mint elöször, aztàn megint menj vissza ès komor arccal fektetsd le, majd megint menj ki. Ha àllandòan kiveszed, mert ö ordit ès kifordul magábòl, teljes mèrtèkben elèri,amit ö akar, ringathatod majd 15 kilôsan is. Nem ö fogja kèrni,hogy mostmàr nem kell ringatni, szèpen elalszom magam,hanem te fogo otthagyni elöbb-utòbb,mert nem fogo birni. Minèl kèsöbb kezded megtanitani ügyesen elaludni,annàl nehezebb lesz ès hangosabb:(((
2010. szept. 27. 15:29
 8/8 A kérdező kommentje:

Akkor majd 15 kilósan hagyom üvölteni, de most még 8 kiló sincs és nincs szívem hagyni sírni, főleg ha már hulla álmos. Ma 2 perc volt és már aludt is egy szó nélkül.

Szerintem tegnap azért sem aludt, amit az egyik válaszoló írt, még nézelődött volna a lakásban, aztán átesett a holtponton, túlpörgött. Tegnap nagyon kíváncsiskodó volt, mindent meg kellett érintenie.

2010. szept. 27. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!