Hozzátáplálás-hogyan tovább?

5 hósan kezdtük (anyatejcsis) a hozzátáplálást.
1-2 hétig leveket kapott. Aztán 2 hétig csak gyümit 10 óra körül. A 2. héten már nem szoptattam meg utána, most i scsak gyümit kap és kibírja vele ebédig. Ebédre 2 hete főzelékeket kap. Legalább 3-4 napig kap 1 ízt. Burgonyával kezdtem, aztán répa, sütőtök, most cukkini és spenőt jön.
Főzelék után mindig megszoptatom. Mert hirtelen nem lehet elvonni a tejcsit. Pár hét és már tejcsit sem kap hanem megpróbáljuk a teák vagy vizet utána.
Este 7 körül (az álomszopi előtt) szintén kap főzeléket abból amit délben is evett (egyszerre csak 1 új ízt vezess be! Utána szintén megszoptatom, mert még kell neki.Később itt is elhagyható a tejcsi.
Egyenlőre itt tartunk.
A lényeg h fokozatos legyen a bevezetés mennyiségben is és gyakoriságban is.
Sok sikert!

Ja még valami (fenti író vagyok) hogy agyümit hagyhatod 10 órakor, 12kor kínáld meg pár kiskanál krumplival utána szoptasd meg. Ez így mehet prá hétig csak 3-4 naponta próbálj ki új főziket. A gyümit ne hagyd el hiszen azt már ismeri.
Aztán a 10 órai és ebéd után jöhet egy újabb fogás (tejpép pl uzsira)

Köszi mindkettőtöknek! :)
Ez így passzol is a menetrendükbe!
Tejem az van nagyon sok, talán azzal összekeverve megeszi majd a krumplit!

Még mindig az első író vagyok :)
A főziket én úgy szoktam h megfőzöm az apróra vágott krumlit, összetöröm, majd a saját levével kis lángon habosra keverem. a krumplit pici sós vízben főzöm így elfogadja.
Aztán a többi zöldséget is így teheted. Pl . krumpli-alma, krumpli- sütőtök stb.

5 hónapos a kisfiam, és a gyerekorvos szerint nem eleg tápláló a tejem (van bőven, de tény hogy vizenyősebb). Elkezdtem már kb 2-3 hete az almát majd az őszibarackot, és a napokban a sárgarépát (a krumpli nem nagyon jon be).
De ezeket csak két cici közötti nasinak adom, este Sinlacot kap. Most olvastam vegig az eddig hozzászolásokat...és köszönöm azt hiszem jól csinálom. Akkor folytatom a répát még pár hétig. De akkor a krumplit hagyjam is? Vagy próbáljam meg sózva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!