Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás-hogyan tovább?

Hozzátáplálás-hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Babám így szopizik: hajnali 4, 8, 12, 4, 8. Délelőtt 10-re betettem egy almázást, de nem tudom hogyan csináljam tovább. A következő a krumpli legyen? Magában vagy anyatejjel vagy almával? Mikorra tegyem? Ha krumplis egy kajcsi az már szopi helyett van? Mert akkor a délelőtt 10 óra nem lesz neki jó időpont. Szerintetek hogyan csináljam?
2008. dec. 23. 05:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

5 hósan kezdtük (anyatejcsis) a hozzátáplálást.

1-2 hétig leveket kapott. Aztán 2 hétig csak gyümit 10 óra körül. A 2. héten már nem szoptattam meg utána, most i scsak gyümit kap és kibírja vele ebédig. Ebédre 2 hete főzelékeket kap. Legalább 3-4 napig kap 1 ízt. Burgonyával kezdtem, aztán répa, sütőtök, most cukkini és spenőt jön.

Főzelék után mindig megszoptatom. Mert hirtelen nem lehet elvonni a tejcsit. Pár hét és már tejcsit sem kap hanem megpróbáljuk a teák vagy vizet utána.

Este 7 körül (az álomszopi előtt) szintén kap főzeléket abból amit délben is evett (egyszerre csak 1 új ízt vezess be! Utána szintén megszoptatom, mert még kell neki.Később itt is elhagyható a tejcsi.

Egyenlőre itt tartunk.

A lényeg h fokozatos legyen a bevezetés mennyiségben is és gyakoriságban is.

Sok sikert!

2008. dec. 23. 08:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ja még valami (fenti író vagyok) hogy agyümit hagyhatod 10 órakor, 12kor kínáld meg pár kiskanál krumplival utána szoptasd meg. Ez így mehet prá hétig csak 3-4 naponta próbálj ki új főziket. A gyümit ne hagyd el hiszen azt már ismeri.

Aztán a 10 órai és ebéd után jöhet egy újabb fogás (tejpép pl uzsira)

2008. dec. 23. 08:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Az új nézet szerint nem elválasztás van, hanem hozzátáplálás. Eszerint előbb szoptasd meg, majd utána etesd. Az enyém 8 hónapos, de így még mindig csak 50 gr-ot eszik, bármit adok neki. ÉS szépen gyarapszik, éjszaka alszik. A gyerekorvos is azt mondta, hogy ez így jó, szopjon minél tovább. Az alma után a krumpli jön, majd a répa, sütőtök, cékla stb. A krumplit nekem nem ette meg. Úgyhogy azt mondta a védőnő, hogy egy kicsi sót azért rakhatok bele. Úgy már megette. Úgyhogy nekik is kell egy kicsi fűszer. Ha van annyi tejed, akkor jobb, ha azzal csinálod, jobban elfogadja.
2008. dec. 23. 09:59
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek! :)

Ez így passzol is a menetrendükbe!

Tejem az van nagyon sok, talán azzal összekeverve megeszi majd a krumplit!

2008. dec. 23. 11:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Még mindig az első író vagyok :)

A főziket én úgy szoktam h megfőzöm az apróra vágott krumlit, összetöröm, majd a saját levével kis lángon habosra keverem. a krumplit pici sós vízben főzöm így elfogadja.

Aztán a többi zöldséget is így teheted. Pl . krumpli-alma, krumpli- sütőtök stb.

2008. dec. 25. 14:38
 6/6 anonim ***** válasza:

5 hónapos a kisfiam, és a gyerekorvos szerint nem eleg tápláló a tejem (van bőven, de tény hogy vizenyősebb). Elkezdtem már kb 2-3 hete az almát majd az őszibarackot, és a napokban a sárgarépát (a krumpli nem nagyon jon be).

De ezeket csak két cici közötti nasinak adom, este Sinlacot kap. Most olvastam vegig az eddig hozzászolásokat...és köszönöm azt hiszem jól csinálom. Akkor folytatom a répát még pár hétig. De akkor a krumplit hagyjam is? Vagy próbáljam meg sózva?

2009. nov. 4. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!