Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tovább? (hozzátáplálás)

Hogyan tovább? (hozzátáplálás)

Figyelt kérdés
Kislányom a jövő héten lesz 4 hónapos. Eddig a 3. étkezést már kiváltottuk főzelékkel (orvosi utasításra), de nem tudom melyiket kellene ezután. Az orvos a vacsorát mondta, de az 5., utolsó étkezése este 11 körül van, ált. félálomban, mert,ha ilyenkor felébred, hajnali 2-nél előbb nem alszik el. Szerintetek melyik étkezéssel folytassam? (7, 11, 15, 19, 23 órakor eszik)
2010. dec. 14. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
11
2010. dec. 14. 13:32
 2/9 anonim ***** válasza:

3 étkezést 4 hónaposan?????? nem túl gyors ez?

Az én kisfiam végig tápszeres volt, de 4 hósan kezdtük és 6-7 hónapos korára váltottunk ki három étkezést.

melyik étkezést váltottad ki eddig? A 7, 11, 15 órait? akkor a 19 óraival folytatnám, de szerintem egy 4 hósnak még kapnia kell napi 3x anyatejet/tápszert!!

Bár írtad, hogy orvosi utasításra de miért???

2010. dec. 14. 13:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Bocs, valamit nem jól fogalmaztam. Nem 3-at, hanem az ebédet, a napi harmadik étkezést. Három hónaposan kezdtük, mert a bukós tápszert is sugárban bukta ki. Állítólag nem refluxos, nem tudják miért bukik ennyit :(
2010. dec. 14. 13:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Jól írtad, ott van a pont a 3 után...

A vacsorát szerintem ne, az sokáig jó, ha tej/táp.

Inkább az uzsonnát.

2010. dec. 14. 14:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek!
2010. dec. 14. 14:01
 6/9 anonim ***** válasza:

A 11 órásit váltanám ki. Mivel még sok új ételt fog enni pár hónapig, célszerű a korábbi kajákat kiváltani, mert ha allergiás lenne valamire, még észreveszed. Én 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, mert 8kg felett volt, annyira fújta a tápszer, tejem meg nem volt.

Szegénykém! És ezeket a pépes kajcsikat nem bukja vissza? Mert a kisfiam nekem is sokáig bukott mindent. Már most (11 hónapos) darabos kaját eszik, az bent marad. De nem csak a folyékony jött vissza, hanem a bébiétel is. ÉS Ő se refluxos.

2010. dec. 14. 14:02
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi, neked is.

Ha jó sűrű főzeléket készítek, az nem jön vissza. Az alma-krumpli kombináció néha visszaköszön, az kicsit hígabb. A sűrű főzelékkel az a baj, hogy amikor először került a szájába szegény se lenyelni, se kiköpni nem tudta, csak üvöltött. Úgy kellett kimerni.

A ti babátok hogyan eszik a kanállal? Az én lányom nem engedi, hogy a szájába tegyem, úgy szopizza le róla.

2010. dec. 14. 14:12
 8/9 anonim ***** válasza:

13:51-es vok:

Elnézést ha rosszúl olvastam :))

Szóval mi a tízóraivel kezdtük gyümölccsel, majd ha az már megette, akkor az ebéd (krumpli + zöldség, sütőtök stb.. az életkorának megfelelő) a főzőlével hígítva.

Majd az uzsonna valamilyen gyümi vagy babadesszert. És a legvégén a vacsi kiváltása volt.

Maradt a reggeli tejital és a fürdés utáni tápszer a mai napig. most 17 hós. A reggeli tápszert csak most váltottam ki a tejitalra.

2010. dec. 14. 14:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát a kanállal ismerkednie kell még egy ideig! :) Nekem is szopogatta először, de szépen belejöttünk mindketten a kanalazásba. Kitartás, csak jobb lehet. :)
2010. dec. 14. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!