Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktál üvöltözni a babáddal/g...

Szoktál üvöltözni a babáddal/gyermekeddel?

Figyelt kérdés

Esetleg oda is csapsz neki?

Annyira kikészit a kicsi sokszor,hogy akaratlanul is rá üvöltök ,kiabálok vele.

Volt rá példa,hogy megrángattam.

Ha későbbiekben nem tudok változtatni lehet meg is ütöm.

Jajj.

Szerintetek remdben van ez?

Mit tehetnék?

Ennyire rossz szülő lennék?

2022. szept. 28. 19:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
33%

Utolsó, tehát ha a gyerek ordít, hisztizik az itca közepén akkor te is orditasz és hisztizel? Nem mutatsz valami jó példát,de legalabb látja, hogy kell az erzelmeivel bánni, kezelni a feszült helyzeteket. Ja, nem.

Az meg hogy kiborit, hogy dobalja az ételt, mikor konkrétan enni tanul.. Tiszta vicc. Jó alacsony az inger küszöböd, vagy nagyon kielegitetlen vagy.

Sosem értettem higy visz rá a lélek valakit, hogy orditson a gyerekével. Ennyi az eszköz? Ennyi az intelligencia, stressztűrő képesség? És csodálkozunk, hogy dacos a gyerek, hogy viselkedési problémája van stb.. Van kitől magába szivnia..

2022. szept. 28. 22:27
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

Én szoktam vele kiabálni is, mert azt gondolom, hogy mivel konkrétan még nem érti amit mondok, azt érti, ahogy mondom. Hiszen ha ugyanolyan lágy, gyengéd hangon mondom neki, hogy jajj de ügyes vagy, tedd rá a tetejét, ne fogd meg, mert meleg, honnan tudná hogy most épp olyasmit próbál csinálni, ami rá nézve veszélyes? Akkor rákiabálok. Persze ez tetszik neki és annál jobban csinálja, akkor elviszem onnan. De szerintem másképp nem lehet kifejezni a tiltást egy olyan gyereknél, aki még nem érti a szavak jelentését.

Rá is ütök a kezére, bár inkább meglegyintem, hogy tudja, nem jó, amit csinál.

Ettől nem érzem magam szar embernek. Ha olyan a szituáció, mind a kettőnket kivonom belőle.

Pl. Most a kukát szereti kirámolni, hangosabban szólok neki, hogy ne, de lehet az hiszti vagy bármi, amikor már kivannak az idegeim. Akkor leülök vele a szőnyegre és elkezdem pakolni a kockáit, hogy ezt ide, add ide a kéket, akármi, ez mind a kettőnket kizökkent.

2022. szept. 28. 22:36
 13/13 anonim ***** válasza:
72%
11es mert neked aztán nagy az intelligenciád, és jól bansz az érzelmekkel, amiből annyi telik hogy másokat becsmerelsz névtelenül egy fórumon. Nyilván senki sem az orditassal, kézre csapással kezdi, de mikor már ezerszer próbálkozol szép szóval, kedvesen, határozottan, kompromisszummal stb minden létező modszerrel de semmit sem ér, azért ritka az szerintem akinek végtelen a türelme.
2022. szept. 29. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!