A kislányom 8 hónapos. Már próbáltam adni neki babakekszet, nagy boldogan bele is harapott. Aztán meg meg akart fulladni tőle, pedig még le sem nyelte. Azt hiszem eléggé meg is rendült bennem a bizalma, mert én mondtam neki, hogy vegye nyugodtan a szájába. Pedig azt olvastam, hogy már ilyenkor lehet neki adni. Már van 3 foga. A védőnő meg azt mondta, hogy amíg őrlőfoga nincs, addig ne is adjak neki.
A férjem féltestvére így fulladt meg, úgyhogy le is szidott, hogy ne is adjak a gyereknek ilyesmit. Még várjak vele. De meddig? Amúgy is nagyon nehéz nekünk a hozzátáplálás, nagyon keveset hajlandó enni, bármit adok neki.
2008. dec. 22. 22:36
1/6 anonim válasza:
Szerintem akkor boven raersz majd, amikor mar mindent enni fog. Ezekben a ragcsakban semmi de semmi nincs, amire a babanak szuksege van. Adjal neki fozelekeket, csirke hussal, es 1 eves kora utan boven raersz a "felesleges" dolgokra.
Mar adhatsz neki sok mindent enni, nassolnivalonak pedig reszelt almat kekszel, de cukor nelkul!
2008. dec. 22. 22:51
2/6 anonim válasza:
Van, aki -már jó korán- nagy merészen a gyereke kezébe nyom ezt-azt rágcsálni. Van, aki óvja, félti, nehogy félrenyeljen.
Szerintem az utóbbi a helyes. Inkább legyünk óvatosak, minthogy megtörténjen a baj...
2008. dec. 22. 23:03
3/6 anonim válasza:
ha mindneképp szeretnél neki adni valamit,akkor a pufi ,másnéven kuki,extrudált kukoricapehely:D az nem akadhat a torkán szerintem,bár az elég sós.Várj még vele szerintem,adj neki valami puha gyümit pl banán,azt is majszolgathatja és nem darabos
2008. dec. 22. 23:08
4/6 A kérdező kommentje:
Hát jó, akkor várok még. Csak az a furcsa, hogy a szomszéd kislány már 8 hónapos kora óta vajas kenyeret reggelizik. Az enyém meg a reszelt almától is fuldoklik. Marad a papi.
2008. dec. 22. 23:34
5/6 anonim válasza:
Szerintem ha ugy látod, hogy még nincs rá kész, hagyd, tényleg jobb az ovatosság. Megprobálhatod kicsit késobb. A babáknál néha hetek is számítanak. Az én fiam sem akarta elvenni, ill. olyan nagy falatokat "harapott" le még a banánbol is ,hogy attol féltem, baj lesz. Csak a kukoricapuffancs vált be,az elolvad a szájban. Most 9 honapos, ujra probálkoztunk, és szépen rágicsálja a kiflit, banánt, piskotát anélkul, hogy fulákolna. Persze, csak ugy, hogy mellette vagyok. Ugyanez volt a fozelékekkel is - pár hete még szinte teljesenpurésítenem kellett, ma pedig már szépen eszi a darabosat is. Sok sikert:)
2008. dec. 22. 23:50
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Csak azért gondolkodtam rajta, mert több helyen olvastam, hogy kell neki adni rágcsát, hogy tanuljon rágni. De úgy látom ő később fogja elkezdeni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!