Akinek ekcémás a babája, hogyan használja a szteroidos kenőcsöt?
A bőrgyógyász kiemelte, hogy csak ha nagyon muszáj, csak vékonyan és amint szebb lesz, abba is hagyhatjuk. Már kétszer is úgy láttuk, hogy sokat javultak a foltok, abba is hagytuk, de most is megint kipirosodtak. Mondjuk most beteg volt az 5 hónapos babánk, biztos azért is.
Hány napig használjátok általában? Biztos kenőcstől is függ, a miénk gyógyszertári kevert, majdnem 3000 forint volt és azt tudom, hogy elég sok benne a szteroid sajnos.
A lányom fél éves, a fején van egy nagy és egy kisebb folt, és a kezén egy közepes.
nekünk is gyógyszertári kevert van, 1800 ft volt (majd le is ültem)
Nekünk a doki azt mondta, hogy naponta 2X, amíg kell, és utána kenőcs a hűtőbe, és ha kell még elő lehet venni.
Pár napig használtuk, a kezén szépen elmult, de a fején a nagy folt most megint visszajött.
Úgyhógy kenőcs elő a hűtőből, és újra kenni
(bár a fejét nehéz, mert a hajára több kerül, mint a fejbőrére)
én este kentem csak neki fürdés után
Hogy meddig? pár nap alatt javulnia kell, aztán lehet pihentetni, és újra , ha kell..
Bár a kislányom már tünetmentes, de leírom, hogy én mit csináltam, hátha segítek vele.
Legfontosabb: a szteroidos krémet dobd ki, de legalábbis ne használd. Ami nekünk bejött: HALICAR kenőcs, ez homeos szer, nincs semmilyen mellékhatás, gyakorlatilag folyamatosan használható. Ezzel kb 3 alkalommal kentem naponta. A másik krém, amit használok azóta is: babé omega 3y6 testápoló, ez nagyon jól hidratál és érzékeny bőrre is használható. Ezzel tünetmentes időszakban is kenem minimum napi 2-szer. Ha nagyon súlyos a helyzet, akkor irány egy homeos orvos, aki kitalálja, hogy melyik bőrpuhító tabletta adható a babának, mi az alkati szere. A homeos dolgokban amúgy egyáltalán nem hittem, de bejött. Amit tudnod kell, ha kipróbálod amit írtam: a homeos krém 2 napig eredményezhet romlást és a hatást kb 4-5 nap alatt látod. A krém gyógyszertárakban és talán a dm-ben kapható. Ha van valamilyen kérdésed írj privit, sajna eléggé kiképeztem magamat ebben a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!