Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek ekcémás a babája,...

Akinek ekcémás a babája, hogyan használja a szteroidos kenőcsöt?

Figyelt kérdés

A bőrgyógyász kiemelte, hogy csak ha nagyon muszáj, csak vékonyan és amint szebb lesz, abba is hagyhatjuk. Már kétszer is úgy láttuk, hogy sokat javultak a foltok, abba is hagytuk, de most is megint kipirosodtak. Mondjuk most beteg volt az 5 hónapos babánk, biztos azért is.

Hány napig használjátok általában? Biztos kenőcstől is függ, a miénk gyógyszertári kevert, majdnem 3000 forint volt és azt tudom, hogy elég sok benne a szteroid sajnos.

2008. dec. 22. 20:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
szia. Nekünk Locoid H van. általában két napig kenem a piros foltokra reggel és este. Aztán szépen elmúlik. Utána csak hidratálóval kenem.
2008. dec. 22. 20:09
 2/5 anonim ***** válasza:

A lányom fél éves, a fején van egy nagy és egy kisebb folt, és a kezén egy közepes.

nekünk is gyógyszertári kevert van, 1800 ft volt (majd le is ültem)

Nekünk a doki azt mondta, hogy naponta 2X, amíg kell, és utána kenőcs a hűtőbe, és ha kell még elő lehet venni.

Pár napig használtuk, a kezén szépen elmult, de a fején a nagy folt most megint visszajött.

Úgyhógy kenőcs elő a hűtőből, és újra kenni

(bár a fejét nehéz, mert a hajára több kerül, mint a fejbőrére)

én este kentem csak neki fürdés után

Hogy meddig? pár nap alatt javulnia kell, aztán lehet pihentetni, és újra , ha kell..

2008. dec. 22. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Bár a kislányom már tünetmentes, de leírom, hogy én mit csináltam, hátha segítek vele.

Legfontosabb: a szteroidos krémet dobd ki, de legalábbis ne használd. Ami nekünk bejött: HALICAR kenőcs, ez homeos szer, nincs semmilyen mellékhatás, gyakorlatilag folyamatosan használható. Ezzel kb 3 alkalommal kentem naponta. A másik krém, amit használok azóta is: babé omega 3y6 testápoló, ez nagyon jól hidratál és érzékeny bőrre is használható. Ezzel tünetmentes időszakban is kenem minimum napi 2-szer. Ha nagyon súlyos a helyzet, akkor irány egy homeos orvos, aki kitalálja, hogy melyik bőrpuhító tabletta adható a babának, mi az alkati szere. A homeos dolgokban amúgy egyáltalán nem hittem, de bejött. Amit tudnod kell, ha kipróbálod amit írtam: a homeos krém 2 napig eredményezhet romlást és a hatást kb 4-5 nap alatt látod. A krém gyógyszertárakban és talán a dm-ben kapható. Ha van valamilyen kérdésed írj privit, sajna eléggé kiképeztem magamat ebben a témában.

2008. dec. 22. 20:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én babóm is kapott rá gyógyszertári krémet de vissza-vissza tér kiütés.mikorra múlik el teljesen?
2008. dec. 23. 10:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Sajnos a Halicar kenőcs hiánycikk, több gyógyszertárat is felhívtam, de majd kiírok egy kérdést, hátha tud valaki valami okosat mondani. Pedig már nagyon rákészültem, hogy ez tényleg segít.
2008. dec. 23. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!