Tejbegríz minden este? Most itt tartunk, a 17 hónaposom nem hajlandó semmit sem enni vacsira, csak tejbegrízt, és persze az 5 éves is. Majd megunja, vagy erőltessem a más vacsorát?
De ez miért baj?
Vacsira mi se eszünk itthon sült oldalast tepsiskrumplival.
Virsli, tojás, tejbegríz, szendvics tésztasaláta stb
Ebédre eszünk főtt ételt.
Hadd egye akkor. Szerintem előbb-utóbb csak megunja.
Erőltetni mást úgyse tudsz, a torkán nem fogod lenyomni az ételt. Kínálni persze lehet mással, hátha, de gondolom ezt csináljátok amúgy is.
Hát az én bátyám is kiskorában csak azt ette vacsira, de még egyetem alatt is rendszeresen. Azt mondta az esküvőjén is az lesz torta helyett :D
Az én kisfiam csak 9 hónapos, szóval érdemben nem nagyon tudok hozzátenni... de szerintem, ha napközben változatosan étkezik, főleg ebédre a főttételt, akkor nincs baj. Lehet, hogy később más hóbortja lesz. :)
Szerintem se baj, de kérdezz meg egy dietetikust inkább. Mégiscsak gyorsan felszívódó szénhidrát. Cukor nélkül nem rosszabb szerintem, mint egy kifli tejjel. Egyébként én is évekig ugyanazt ettem reggelire és vacsorára is, nem lett bajom :-)
Ha változtatnál, kis lépésekben próbáld. Tejberizs? Ha az megy,
jöhet a rizskoch, gyümölcsrizs, ugyanez túróval, más ízesítéssel, gyümölcsszósszal, gyümölcsmártással majd gyümölccsel stb. Lassan csökkentve az édességét. Gyümölcs mellé hátha elfogynak sajtkockák, és így lassan a sósra is áttérhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!