Glycerines kúpot babának szorulásra miért nem ajánlatos adni ?
Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, hogy csak a legvégső esetben....25 hós a fiam, 2 hete nagyon kemény a kakija, alig bír kinyomni egy kis golyót. Már ha a hasát megnyomom, érzem a a kemény kakit neki alul. Már szinte mindent kipróbáltunk, de még semmi nem rendezte a kakijat. Nem tudom már hogy fogja kinyomni azt a sok kemény kakit. Legszívesebben adnák neki glycerin kúpot, csak félek, mert mindenhol irják hogy azt csak legvégső esetben. Szerintem nálunk ez már elég végső eset.....miért nem ajánlják a kúpot, mit okozhat ?2022. szept. 22. 11:39
1/10 A kérdező kommentje:
15 hós, felreírtam
2022. szept. 22. 11:39
2/10 anonim válasza:
Mert rászokhat és onnantól kezdve csak kúppal vagy popópiszkálással lesz képes tojni.
3/10 anonim válasza:
Azért én ebben az esetben adnék… Hát már a hasáb keresztül érzed. Nekünk a hozzátáplálás megkezdése utáni 2,5 hónap volt borzasztó kaki ügyben, és volt amikor segítenem kellett, elég sokszor. Most állt be.
Glicerines kúp helyett Laxacleant adj, 1-2 perc és lesz eredmény. Szájon át én átmenetileg macrogol 4000-et adtam, az lágyította a terméket és nagyon hamar el tudtuk hagyni.
4/10 anonim válasza:
Ahogy az előző hozzaszolo is írta, laxaclean! Ugyanaz a hatóanyag, csak milliószor kíméletesebb. Nálunk a dulcosoft vált be, viszont nem egyből hat, kell néhány nap, amig a kemény széklet kiurul, de az azt követő már sokkal puhabb, ha rendszeresen kapja. Mivel nem szívódik fel, ürül a széklettel, ezért bármeddig adható. Én ha már látom h kicsit ritkábban kakil, vagy keményebb neki, mar akkor elkezdtem adni és akkor nem jutunk el eddig, nincs szenvedés, visszatartas. Ha hosszabb távon fennall, érdemes orvoshoz fordulni vele.
5/10 anonim válasza:
Jaj,nyugodtan adjál neki kúpot. Nem fog rászokni...
A végén még bélcsavarodást kap, vagy kiöblösödést. Az sokkal rosszabb!
6/10 anonim válasza:
Laevolac szirupot is ajánlom
Reggel adj 5 ml-t,rá pár órára hidd el lesz kaki,nem lehet hozzászokni,lazítja a kakit
Vagy üveges szilvát is adhatsz neki
Igyon sok folyadékot,gondolom még tápszert,vagy tejitalt kap,de ezen kivül vizet is
7/10 anonim válasza:
5ös válaszomat aki lepontozta,gondolom,fogalma sincs,mit jelent, amit írtam.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, adtam neki, fél órán belül aztán keservesen kakilt valamennyit, elég keményet. Remélem rendeződik
2022. szept. 23. 18:51
10/10 anonim válasza:
Néha-néha ha adsz neki,semmi baj nem lesz.Én is adtam a gyerekemnek,nem mindig, de volt hogy csak az segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!